Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

16

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Δόμνα Μιχαηλίδου: Kαμία συζήτηση για αύξηση ορίων συνταξιοδότησης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δόμνα Μιχαηλίδου: Kαμία συζήτηση για αύξηση ορίων συνταξιοδότησης

Δόμνα Μιχαηλίδου: Τι είπε για κατασκηνώσεις

Απαντήσεις σχετικά με μια σειρά θεμάτων που απασχολούν έντονα μεγάλα τμήματα της κοινωνίας παρείχε η Δόμνα Μιχαηλίδου. Μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε ειδική αναφορά στις παιδικές κατασκηνώσεις. «Φέτος το υπουργείο Εργασίας βγάζει 107.000 θέσεις για κατασκηνώσεις για παιδιά μεταξύ 6 και 16 ετών έως και ένα μήνα, ιδιαίτερα ένα μήνα σε παιδιά τα οποία είναι από πληγείσες περιοχές, περιοχές δηλαδή που είναι στη Θεσσαλία, στον Έβρο που έχουν πληγεί είτε από φωτιές είτε από πλημμύρες, αλλά με ειδική μοριοδότηση σε παιδιά, είτε μονογονεϊκών, είτε πολύτεκνων, είτε παιδιά με αναπηρία» εξήγησε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Πρόσθεσε ότι «για τις κατασκηνώσεις του ΕΦΚΑ η πλατφόρμα άνοιξε στις 20 και κλείνει στις 30 του μηνός, έτσι ώστε να μπορούν οι γονείς να οργανώσουν το καλοκαίρι τους, να οργανώσουν τον χρόνο των ίδιων των παιδιών τους και να μπορούν τα παιδιά δημιουργικά, χωρίς να χρειάζεται οι γονείς να δώσουν κάτι παραπάνω ως επίδομα ή ως πληρωμή πάνω από το κουπόνι που τους δίνει το κράτος, είτε μέσω ΕΦΚΑ είτε μέσω ΔΥΠΑ, 107.000 παιδιά να πάνε σε όλη την Ελλάδα στην κατασκήνωση που εκείνοι θα επιλέξουν. Στις κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ τα εισοδηματικά κριτήρια είναι διευρυμένα μέχρι 30.000 ευρώ. Οι κατασκηνώσεις του ΕΦΚΑ δεν έχουν καν εισοδηματικά κριτήρια. Νομίζω ότι καλύπτουμε πολύ πολύ μεγάλο ποσοστό των παιδιών σε όλη την Ελλάδα, γιατί η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος που κλείνουν τα σχολεία είναι πολύς. Οι γονείς πρέπει να οργανώσουν το καλοκαίρι τους και το καλοκαίρι των παιδιών τους».

«Καμία συζήτηση για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης»

Για τη συζήτηση περί αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης ανέφερε: «Είμαι κάθετη σε αυτό. Δεν ξέρω αν είναι και αυτό στο πακέτο της δημιουργίας εντυπώσεων των ευρωεκλογών που είναι πολύ σημαντικές για εμάς, αλλά δεν υπάρχει καμία μα καμία συζήτηση. Αυτή τη στιγμή έχουμε το όριο συνταξιοδότησης στα 67 έτη με 15 χρόνια εργασίας, στα 62 με 40 χρόνια εργασίας. Δεν συζητούμε καθόλου αυτό το όριο να αλλάξει καθόλου. Δεν είναι καθόλου στην ατζέντα».






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις