Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

16

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κοκαΐνη Πειραιάς: Το φορτίο «μαμούθ» και το βαρύ παρελθόν των εμπόρων
ΕΛΛΑΔΑ

Κοκαΐνη Πειραιάς: Το φορτίο «μαμούθ» και το βαρύ παρελθόν των εμπόρων

Κοκαΐνη Πειραιάς: Εντοπίστηκε και δεύτερο κοντέινερ

«Χτύπημα» στη διακίνηση ναρκωτικών κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ. εξαρθρώνοντας κύκλωμα και εντοπίζοντας πάνω από 210 κιλά κοκαΐνης στον Πειραιά. Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών βρήκαν την κοκαΐνη προσεκτικά κρυμμένη κάτω από κουτιά με κατεψυγμένες γαρίδες. Οι νάιλον συσκευασίες έφεραν με μια νεκροκεφαλή και έγραφαν «Sparta». Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, το πλοίο με το παράνομο φορτίο είχε ξεκινήσει από το Εκουαδόρ, έκανε στάση στον Παναμά, συνέχισε για Μαρόκο, Ισπανία και έφθασε στην Ελλάδα. Τελικός προορισμός ήταν η Αλβανία. Από εκεί, η κοκαΐνη θα διανεμόταν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους ένας 48χρονος, αλβανικής καταγωγής, που είχε τον ρόλο του αρχηγού του κυκλώματος, και ένας 64χρονος Έλληνας με το προσωνύμιο «Πάμπλο».

Ο αρχηγός είχε αναλάβει τη διεύθυνση και κατεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα την ανεύρεση των υπό διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, τη χρηματοδότηση της αγοράς και τη μεταφορά, την οργάνωση της αποστολής των ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική, καθώς και την απόκρυψη των ναρκωτικών σε εμπορευματοκιβώτια με κατεύθυνση τη χώρα και την περαιτέρω διακίνησή τους. Από την άλλη, ο 64χρονος «Πάμπλο» επικοινωνούσε με έτερα μέλη της οργάνωσης που είχαν έδρα στο εξωτερικό, για τον συντονισμό της προμήθειας και τη χρηματοδότηση των προς διακίνηση ποσοτήτων.

Εντοπίστηκε και δεύτερο κοντέινερ

Ο 64χρονος έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν, καθώς εμπλεκόταν σε υπόθεση μεταφοράς όπλων από την Ευρώπη, με στόχο την υποστήριξη ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης, με αντάλλαγμα 50 κιλά κοκαΐνης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, για την υπόθεση εξέτισε ποινή κάθειρξης στις ΗΠΑ. Μάλιστα, πληροφορίες της αμερικανικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών (DEA) αναφέρουν ότι είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για εμπόριο όπλων και για υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης. Οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν ακόμη έναν 36χρονο που είχε αναλάβει την ανεύρεση και στρατολόγηση έτερων μελών, αλλά και έναν 54χρονο που ήταν ήταν επιφορτισμένος με την επιχειρησιακή κάλυψη και προστασία του 48χρονου, λαμβάνοντας κατάλληλα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η σύλληψή του.

Το κύκλωμα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από την παράνομη δράση του αποκόμιζε υπέρογκα παράνομα έσοδα που ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ. Μετά τον εντοπισμό των 210 κιλών κοκαΐνης, βρέθηκε ακόμη ένα κοντέινερ που κατά πληροφορίες είχε 100 κιλά. Οι Αρχές εξετάζουν εάν υπάρχει κάποια πιθανή σύνδεση μεταξύ των δύο κοντέινερ, καθώς το modus operandi φαίνεται να είναι ίδιο και στις δύο περιπτώσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις