Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

12

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιώργος Αυτιάς ΕΣΡ: Αθωωτική η απόφαση για το σχόλιο για Κασσελάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Αυτιάς ΕΣΡ: Αθωωτική η απόφαση για το σχόλιο για Κασσελάκη

Το ΕΣΡ αθώωσε τον Γιώργο Αυτιά για τα σχόλια κατά Κασσελάκη

Αθωωτική ήταν η απόφαση του ΕΣΡ αναφορικά με ένα σχόλιο που είχε κάνει ο Γιώργος Αυτιάς για τον Στέφανο Κασσελάκη. Το επίμαχο σχόλιο του νυν υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και τότε παρουσιαστή του ΣΚΑΪ είχε προκαλέσει την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς το «ομοφοβικό», κάτι που δεν είχε δεχτεί ο δημοσιογράφος. Μάλιστα, πολλοί δημοσιογράφοι είχαν ενοχληθεί από την αντίδραση προέδρου κόμματος, που έφτασε στο σημείο να ζητά το “κεφάλι” ενός καταξιωμένου επαγγελματία που 35 χρόνια εργάζεται αξιοπρεπώς, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί πρόβλημα.

ΕΣΡ: Αθώος ο Γιώργος Αυτιάς – Δεν παραπέμπει σε ομοφοβικό σχόλιο

Η ολομέλεια του ΕΣΡ αποφάσισε κατά πλειοψηφία με ψήφους επτά έναντι δύο (μειοψήφισαν τα μέλη Δημήτρης Σταυρόπουλος και Γιάννης Μιχελάκης) ότι ο Γιώργος Αυτιάς δεν τέλεσε την παράβαση της δυσμενούς διάκρισης προσώπων λόγω γενετήσιου προσανατολισμού.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, «ο παρουσιαστής, στα πλαίσια της ελευθερίας της έκφρασης και από δικαιολογημένο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, μεταδίδει πληροφορίες και ασκεί κριτική- με ελαφρώς ειρωνική διάθεση- στα διαδραματιζόμενα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στις δηλώσεις του προέδρου του Σ. Κασσελάκη που είναι δημόσιο πολιτικό πρόσωπο για το οποίο το ενδιαφέρον του κοινού για πληροφόρηση είναι αυξημένο.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Γιώργος Αυτιάς διατυπώνει τη σκέψη του δεν παραπέμπει σε ομοφοβικό σχόλιο, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κρύψει μεν το σεξουαλικό του προσανατολισμό, ταυτόχρονα όμως έχει κάνει γνωστό ότι αθλείται πηγαίνοντας σε γυμναστήριο. Επομένως συνάγεται ότι το σχόλιο του παρουσιαστή αφορά τη δυνατότητα του Στέφανου Κασσελάκη να αθλείται εντός του στρατοπέδου της Θήβας. Συνεπεία των ανωτέρω κρίνεται ότι η εκπομπή δεν προέβη σε δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος προσώπου λόγω γενετήσιου προσανατολισμού».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Αυτιάς σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρουσιαζόταν στρατιώτης στη Θήβα, είχε πει στον αέρα του ΣΚΑΪ: «Φαντάζεστε τι έχει να γίνει στη Θήβα; Όταν εκεί θα παρουσιαστεί; Στη Θήβα δε, υπάρχει και γυμναστήριο για τους φαντάρους, τους νεοσύλλεκτους και πολύ σωστά το έχουνε κάνει, όπου εκεί να δούμε τι μέλλει γενέσθαι».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις