Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

12

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επικίνδυνες μάσκες και τεστ Covid: Πώς αλλοδαποί θα έβγαζαν 1,6 εκατ. ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ

Επικίνδυνες μάσκες και τεστ Covid: Πώς αλλοδαποί θα έβγαζαν 1,6 εκατ. ευρώ

Σε σπίτι στην Αθήνα και σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο κατασχέθηκαν 351.000 kit covid test, 2.500.000- μάσκες και 120.000 ετικέτες αλλοδαπής φαρμακοβιομηχανίας

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών που σχεδίαζαν να «σπρώξουν» στην αγορά εκατομμύρια μάσκες και τεστ για τον κορωνοϊό που σύμφωνα με τον ΕΟΦ ήταν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, προχώρησαν αστυνομικοί σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης. Οι δύο συλληφθέντες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, αποθήκευαν σε σπίτι και σε αποθήκη στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο, ιατρικές μάσκες και covid test, στα οποία αλλοίωναν την ημερομηνία παραγωγής και λήξης και τα διοχέτευαν στην αγορά. Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, η αλλοίωση των ημερομηνιών παραγωγής και λήξης, καθώς και οι συνθήκες αποθήκευσης, μεταφοράς και διακίνησης των προϊόντων, καθιστούν τις ιατρικές μάσκες και τα αυτοδιαγνωστικά τεστ επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αν κατάφερναν να πουλήσουν τα επικίνδυνα προϊόντα οι δύο αλλοδαποί θα έβγαζαν περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια ευρώ. Ο ένας από τους συλληφθέντες, χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης μεταφορική εταιρεία με έδρα τον Ασπρόπυργο, όπου από τον Ιούλιο του 2023 είχε αποστείλει για φύλαξη περισσότερα από τέσσερα κοντέινερ, τα οποία περιείχαν αυτοδιαγνωστικά τεστ και ιατρικές μάσκες προστασίας, ενώ, στον ίδιο χώρο, από το 2021, αποθήκευε κούτες, που περιείχαν μάσκες.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-351.000- αυτοδιαγνωστικά τεστ covid,
-2.500.000- ιατρικές μάσκες προστασίας,
-120.000- αυτοκόλλητα-ετικέτες αλλοδαπής φαρμακοβιομηχανίας,
5,7 γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης,
-2- κινητά,
θερμικός εκτυπωτής,
λάπτοπ,
όχημα και
πλήθος κουτών περιέχουσες κάρτες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Το ρεπορτάζ του Πέτρου Καρσιώτη:

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις