Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

16

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κοκαΐνη Πειραιάς: Ο Έλληνας «Pablo» του καρτέλ
ΕΛΛΑΔΑ

Κοκαΐνη Πειραιάς: Ο Έλληνας «Pablo» του καρτέλ

Κοκαΐνη Πειραιάς: Ο «Pablo» πουλούσε και όπλα στη Λατινική Αμερική

Ένας Έλληνας, γνωστός στις αμερικανικές αρχές ως «Pablo», είναι μεταξύ των συλληφθέντων στην υπόθεση με τα 210 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με γαρίδες, που εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά. Ο «Pablo» ήταν επιφορτισμένος με την επικοινωνία με τα έτερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που έχουν έδρα στο εξωτερικό, εκπροσωπώντας τους για τον συντονισμό της προμήθειας και τη χρηματοδότηση της αγοράς των προς διακίνηση ποσοτήτων. Μάλιστα, είχε συλληφθεί στον Παναμά τον Αύγουστο του 2012 για προσπάθεια υποστήριξης «ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης». Ο ίδιος, το 2014 είχε εκδοθεί στις ΗΠΑ και είχε δηλώσει ένοχος ενώπιον της περιφερειακής δικαστού των ΗΠΑ Δεκέμβριο του 2013 για απόπειρα παροχής υλικής υποστήριξης στις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC). Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους τέσσερις συλληφθέντες είναι: διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση – ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, διακίνηση ναρκωτικών με όφελος άνω των 75.000€ στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης, παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικά, παράνομη είσοδο στη χώρα, προμήθεια ναρκωτικών για ιδία χρήση.

Στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με την αμερικανική υπηρεσία DEA, το Γ’ Τελωνείο Πειραιά και το ΣΔΟΕ, εξάρθρωσαν την εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη σε μεγάλες ποσότητες. Τα ναρκωτικά είχαν φύγει από τη Λατινική Αμερική και τελικός προορισμός ήταν η Αλβανία. Από εκεί θα διοχετεύονταν σε όλη την Ευρώπη. Όπως μετέδωσε νωρίτερα το iEidiseis, τουλάχιστον 210 κιλά κοκαΐνης κατάσχεσαν οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών στο λιμάνι του Πειραιά μέσα σε κοντέινερ με γαρίδες ενώ έγιναν και τέσσερεις συλλήψεις. Αρχικά, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 300 κιλά. Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας γίνεται λόγος για εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή και διακίνηση κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική. Τα έσοδα από τις δραστηριότητές τους φέρεται να ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ.

Είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης στις ΗΠΑ

H επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, έπειτα από πληροφορίες και σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ και το Λιμενικό. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 210 κιλά κοκαΐνης, κρυμμένα σε κοντέινερ με γαρίδες. Για την υπόθεση συνελήφθησαν 4 άτομα, ανάμεσά τους και ένας 48χρονος, για τον οποίο εκκρεμούσε απόφαση κάθειρξης 20 ετών καθώς το 2017 είχε κατηγορηθεί ως υπεύθυνος εγκατάστασης και λειτουργίας εργαστηρίου παραγωγής συνθετικών ναρκωτικών δισκίων, όπου είχαν βρεθεί και κατασχεθεί 634.000 δισκία CAPTAGON. Επίσης ο 64χρονος είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης στις ΗΠΑ για εμπλοκή του σε υπόθεση μεταφοράς όπλων από την Ευρώπη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις