Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

21

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δια Πυρός άσκηση 2024 – Κικίλιας: Φέτος θα πρέπει να υπερβούμε εαυτόν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δια Πυρός άσκηση 2024 – Κικίλιας: Φέτος θα πρέπει να υπερβούμε εαυτόν

Δια Πυρός άσκηση 2024 - Κικίλιας: Τονίζει ό,τι «η κοινή εκπαίδευση και προετοιμασία για την πολύ δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο ολοκληρώνεται σήμερα με τη μεγάλη άσκηση

Την αποφασιστικότητα της Πολιτείας να αντιμετωπίζει με επιτυχία ένα δύσκολο καλοκαίρι όσον αφορά τις πυρκαγιές επαναλαμβάνει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα στην άσκηση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς με κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024» που πραγματοποιείται σήμερα σε δασική περιοχή στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στου Παπάγου.

Ο κ. Κικίλιας τονίζει, μεταξύ άλλων, ό,τι «η κοινή εκπαίδευση και προετοιμασία για την πολύ δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο ολοκληρώνεται σήμερα με τη μεγάλη άσκηση “ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024” που πραγματοποιείται σε κάθε περιφέρεια της χώρας» και προσθέτει ότι «φέτος θα πρέπει να υπερβούμε εαυτόν για να υπερασπιστούμε την ανθρώπινη ζωή, τις περιουσίες των πολιτών και τα δάση μας».

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει:

«Η κοινή εκπαίδευση και προετοιμασία για την πολύ δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο ολοκληρώνεται σήμερα με τη μεγάλη άσκηση «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024» που πραγματοποιείται σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Πυροσβεστική, Στρατός, ΕΛΑΣ, Λιμενικό, ΕΚΑΒ και Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με δεκάδες πτητικά μέσα επιχειρούν ταυτόχρονα, με στόχο την άμεση απόκριση και αποτελεσματική διαχείριση των δασικών πυρκαγιών. Φέτος θα πρέπει να υπερβούμε εαυτόν για να υπερασπιστούμε την ανθρώπινη ζωή, τις περιουσίες των πολιτών και τα δάση μας».

Για τις πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω

Στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν μέσα σε λίγες μέρες  στο όρος Αιγάλεω αναφέρθηκε σε ανάρτηση του στο «X» ο υπουργός υπογραμμίζοντας ότι «πλέον δεν πρόκειται περί αμέλειας αλλά εγκληματικής κατ’ επανάληψη συμπεριφοράς». Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας τόνισε: «Σήμερα η τρίτη πυρκαγιά μέσα σε λίγες μέρες που προλαβαίνει και αντιμετωπίζει επιτυχώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην ίδια περιοχή στο όρος Αιγάλεω. Εδώ πλέον δεν πρόκειται περί αμέλειας, αλλά εγκληματικής κατ’ επανάληψη συμπεριφοράς. Παρακαλώ τους πολίτες, κάθε φορά που παρατηρούν κάτι ύποπτο να επικοινωνούν άμεσα με το 112 ή το 199». Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει στις 27 Απριλίου, στις 14 και 15 Μαΐου πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην ίδια περιοχή, στους πρόποδες του όρους Αιγάλεω.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις