Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

26

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / «Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση» Βριλήσσια:΄Ενα πρόγραμμα με στόχο την ευαισθητοποίση των παιδιών
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση» Βριλήσσια:΄Ενα πρόγραμμα με στόχο την ευαισθητοποίση των παιδιών

«Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση» Βριλήσσια: Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στο 2ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων.

Ξεκίνησε στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Βριλήσσιων, τη Δευτέρα 13 Μαΐου, το πρόγραμμα «Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση», με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας, στο μείζον θέμα της ανακύκλωσης με έμφαση στην διαλογή στην πηγή. Στο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βρέθηκε ο Ολυμπιονίκης στο βόλεϊ Βασίλης Κουρνέτας, πρεσβευτής της δράσης, κοντά στα παιδιά του 2ου και το 5ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, εκτός από την διαδραστική παρουσίαση για τον τρόπο ανακύκλωσης στην πηγή, οι μαθητές εκπαιδεύονται στην ανακύκλωση χαρτιού και λοιπών ανακυκλώσιμων υλικών σε μπλε και κίτρινους κάδους.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε: «Είναι μεγάλης σημασίας η οικοδόμηση περιβαλλοντικής συνείδησης στους σημερινούς μαθητές και αυριανούς πολίτες. Τα παιδιά με μεγάλη θέρμη αγκαλιάζουν τέτοιες προσπάθειες και γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές, για τη διαφύλαξη και την προστασία του περιβάλλοντος» Κατά την παρουσίαση ο Ολυμπιονίκης Βασίλης Κουρνέτας εξήγησε στα παιδιά, τι είναι η ανακύκλωση και πως θα πρέπει να γίνεται για να είναι αποτελεσματική. Το πρόγραμμα Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ολοκληρώθηκε με ένα βιωματικό παιχνίδι, μια ιδιότυπη σκυταλοδρομία, όπου οι μικροί μαθητές και μαθήτριες διαχώρισαν τα ανακυκλώσιμα υλικά σε ξεχωριστούς κάδους, συνδυάζοντας την εκπαίδευση με τη διασκέδαση. Επιπλέον διατέθηκαν στα σχολεία μπλε και κίτρινες τσάντες ανακύκλωσης για τις αίθουσες. Το παρών έδωσαν οι Ζήσης Ιωαννίδης, στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Αποβλήτων και Χρήστος Γούναρης Αντιδήμαρχος Παιδείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις