Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

21

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Η «Παριζίνα» Δήμος Βύρωνα: Χορευτική σύνθεση από μαθητές του Ι. & Ρ. Ντάνκαν
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η «Παριζίνα» Δήμος Βύρωνα: Χορευτική σύνθεση από μαθητές του Ι. & Ρ. Ντάνκαν

Η «Παριζίνα» Δήμος Βύρωνα: Στα πλαίσια της επετείου των 200 χρόνων από το θάνατο του Λόρδου Βύρωνα, παρουσιάζεται μια εικοσάλεπτη χορευτική σύνθεση, για το ποιήμα του Παριζίνα, με ελεύθερη είσοδο.

Στα πλαίσια της επετείου των 200 χρόνων από το θάνατο του Λόρδου Βύρωνα, οι μαθητές  του Τμήματος Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν παρουσιάζουν την Κυριακή 19 Μαίου 2024 στο Ντάνκαν (Χρυσάφης 34 και Δικαιάρχου) μία εικοσάλεπτη χορευτική σύνθεση εμπνευσμένη από το ποίημά του, «Παριζίνα». Ξεκινώντας από έναν περίπατο στον κήπο του Ντάνκαν θα ακούσουμε στίχους  του ποιήματος του Λόρδου Βύρωνα που είναι εμπνευσμένο από την τραγική ιστορία της Παριζίνας Μαλατέστα και θα παρακολουθήσουμε τους μαθητές του Ντάνκαν να το ερμηνεύουν χορευτικά. Το πρώτο μέρος είναι ντυμένο με μουσική από τον συνθέτη Sergei Rachmaninoff  με τίτλο “La nuit l’ amour”, εμπνευσμένη από το ποίημα του Λόρδου Βύρωνα «Παριζίνα».

Στο δεύτερο μέρος τη μουσική διακόπτουν στίχοι από το ποίημα του Λόρδου Βύρωνα. Σύνθεση Διδασκαλία: Αφροδίτη Βερβενιώτη, Γιώργος Γαβριήλ με την υποστήριξη της Lori Belilove. H Lori Belilove είναι διεθνούς φήμης κορυφαία ερμηνεύτρια και πρέσβειρα του χορού της Ισιδώρας Ντάνκαν και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του The Isadora Duncan Dance Foundation & Company στη Νέα Υόρκη.  Ώρες παρουσίασης: 11:00 π.μ., 12:00 μ.μ., 13:00 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις