Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

23

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Είμαστε Έλληνες – Τούρκοι”: Η δήλωση των χορευτών της Σάττι που άναψε «φωτιές»
ΕΛΛΑΔΑ

“Είμαστε Έλληνες – Τούρκοι”: Η δήλωση των χορευτών της Σάττι που άναψε «φωτιές»

"Είμαστε Έλληνες - Τούρκοι": Δύο εκ των χορευτών της ελληνικής συμμετοχής δηλώνουν «Έλληνες Τούρκοι» σε τηλεοπτικό σταθμό του Αζερμπαϊτζάν.

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις των χορευτών της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision, μετά τον μεγάλο τελικό. Η Ελλάδα κατέκτησε την 11η θέση, με την Ελβετία να αναδεικνύεται η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού. Ακολούθησαν η Κροατία και η Ουκρανία. Το γεγονός ότι η Μαρίνα Σάττι δεν κατάφερε να μπει στη δεκάδα δεν φάνηκε ωστόσο, να ενοχλεί τόσο το κοινό, σε σχέση με τις δηλώσεις που έκαναν οι χορευτές της.

Σε βίντεο που ανέβηκε στο YouTube, οι δύο άνδρες δίνουν συνέντευξη σε κανάλι του Αζερμπαϊτζάν και περιγράφουν στα τούρκικα την εμπειρία τους στη Eurovision. Εκείνο όμως, που τράβηξε την προσοχή όλων ήταν η απάντησή τους, όταν η δημοσιογράφος τους ρώτησε για την καταγωγή τους. Όπως αναφέρουν οι Hüso Çetintaş και Yasin Ahmetoğlu, είναι «Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης». Η δήλωση αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, καθώς η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη και κάνει λόγο για μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής.

Σχόλια στο Twitter

 

Η ελληνική συμμετοχή δεν τα κατάφερε με τις επιτροπές

H ελληνική συμμετοχή και το Ζάρι της Μαρίνας Σάττι δεν είχαν την αναμενόμενη ανταπόκριση στη φετινή Eurovision όσον αφορά τις επιτροπές.

Η Ελλάδα τερμάτισε στην 14η θέση με 41 βαθμούς στις επιτροπές και όχι μόνο δεν συγκέντρωσε αρκετούς βαθμούς αλλά πολλές ήταν και οι χώρες που δεν την ψήφισαν.

Σε σύνολο 37 χωρών η Ελλάδα έλαβε βαθμούς μόνο από οκτώ επιτροπές χωρών. Φωτεινή εξαίρεση ήταν η επιτροπή της Ελβετίας που έδωσε στη χώρα μας το 12άρι.

Αναλυτικά οι βαθμοί που συγκέντρωσε η Ελλάδα από τις επιτροπές

• 12 από Ελβετία

• 7 από Αλβανία

• 7 από Κύπρο

• 4 από Γαλλία

• 4 από Αρμενία

• 3 από Σερβία

• 2 από Σλοβενία

• 2 από Νορβηγία

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις