Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

23

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα 2024: Tα οχήματα που μπορούν να βγουν από την «ακινησία»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα 2024: Tα οχήματα που μπορούν να βγουν από την «ακινησία»

Σε λειτουργία το myCAR

Άνοιξε η πλατφόρμα myCar για τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, όπως είχε προαναγγείλει ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης και πλέον οι ιδιοκτήτες οχημάτων που είχαν «τραβήξει χειρόφρενο», μπορούν να πληρώσουν την αναλογία των τελών που επιθυμούν και να κάνουν άρση της ακινησίας. To μέτρο αυτό επιτρέπει στους ιδιοκτήτες που έχουν θέσει το όχημα τους σε ακινησία, να επανακυκλοφορήσουν το εν λόγω όχημα για ορισμένο χρονικό διάστημα, πληρώνοντας μέρος των τελών κυκλοφορίας. Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (κλικ εδώ) κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet, στην οποία θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η κυκλοφορία οχήματος για ένα μήνα, πληρώνοντας αναλογικά το 1/12 των τελών κυκλοφορίας. Αντίστοιχα αν ο ιδιοκτήτης δηλώσει πως θέλει να κινεί το όχημα του για δύο μήνες, θα πληρώσει τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12 για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής. Όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, το όχημα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία και συγκεκριμένα την τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα ή την πρώτη εργάσιμη του επόμενου μήνα, εφόσον η τελευταία μέρα είναι αργία. Στην περίπτωση που ο κάτοχος επιθυμεί να κινήσει το όχημα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από το ήδη επιλεγμένο, θα πρέπει να καταβάλλει το υπολειπόμενο ποσό των ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Πρόστιμο 10.000 ευρώ

Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση που ένα όχημα σε ακινησία βρεθεί να κινείται, ο ιδιοκτήτης του θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμο 10.000 ευρώ. Ενώ σε περίπτωση υποτροπής ανεβαίνει στα 30.000 ευρώ και ταυτόχρονα, αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις