Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

24

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Σεμινάρια αναπηρίας 2024 Δήμος Χαλανδρίου: Γνωριμία με μαθητές των σχολείων της πόλης
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σεμινάρια αναπηρίας 2024 Δήμος Χαλανδρίου: Γνωριμία με μαθητές των σχολείων της πόλης

Σεμινάρια αναπηρίας 2024 Δήμος Χαλανδρίου: Στόχος των σεμιναρίων είναι να προβληματιστούν τα παιδιά, στο πως οι κοινωνικές αντιλήψεις συμβάλλουν στον αποκλεισμό των αναπήρων.

Σε «γνωριμία με την αναπηρία» φέρνει τους μαθητές των σχολείων της πόλης, το τμήμα Παιδείας του Δήμου Χαλανδρίου μέσω σειράς διαδραστικών σεμιναρίων που πραγματοποιεί με τη συνεργασία της ανάπηρης, δημοτικής συμβούλου, κοινωνικής λειτουργού, Μιμής Γκατσούκα. Ήδη, έχουν συμμετάσχει στα σεμινάρια πάνω από 200 μαθητές απο το 6ο, το 9ο και το 16ο  Δημοτικό Σχολείο ενώ η δράση συνεχίζεται την Παρασκευή 26 Απριλίου στο 2ο Λύκειο. Ακόμα, έχουν προγραμματιστεί σεμινάρια στις 22 και 24 Μαΐου στο 5ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο, αντίστοιχα. Η δράση θα συνεχιστεί και με τη νέα σχολική χρονιά στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου μας.

Στόχος των σεμιναρίων είναι να προβληματιστούν τα παιδιά στο πως οι κοινωνικές αντιλήψεις και η έλλειψη προσβασιμότητας συμβάλλουν στον αποκλεισμό των αναπήρων. Μέσω της διαδραστικής αφήγησης, προβολής βίντεο και φωτογραφιών, οι μαθητές μαθαίνουν ότι ένα στα δυο ανάπηρα άτομα βρίσκεται στο φάσμα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού κι ότι οι ανάπηροι αντιμετωπίζουν υλικές στερήσεις και σοβαρές δυσκολίες στην εύρεση εργασίας, ενώ τα επιδόματα που μπορεί να είναι το μόνο έσοδο τους είναι αρκετά χαμηλά. Τα παιδιά εκφράζουν τις σκέψεις και απορίες τους και οι καταιγιστικές ερωτήσεις τους, έδειξαν έως τώρα, το υψηλό επίπεδο της κοινωνικής τους σκέψης που ίσως μπορέσουν να αποτελέσουν αφετηρία προβληματισμού για τους ενήλικες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις