Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

24

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Κυκλοφοριακή αγωγή στα σχολεία ΚΕΔΕ: Πρόταση για καθιέρωση προγράμματος στο υπουργείο Παιδείας
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κυκλοφοριακή αγωγή στα σχολεία ΚΕΔΕ: Πρόταση για καθιέρωση προγράμματος στο υπουργείο Παιδείας

Κυκλοφοριακή αγωγή στα σχολεία ΚΕΔΕ: Θα συμβάλει στην αλλαγή νοοτροπίας των παιδιών και να εξελιχθούν σε ευσυνείδητους οδηγούς.

Πρόταση για την καθιέρωση προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ώστε τα παιδιά να εξελιχθούν σε ευσυνείδητους οδηγούς και να συμβάλλουν αποφασιστικά  στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων θα καταθέσει η ΚΕΔΕ στο υπουργείο Παιδείας. Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, το οποίο ομόφωνα αποφάσισε το αμέσως επόμενο διάστημα να υποβάλει την πρόταση στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, εισηγούμενος το θέμα, η κυκλοφοριακή αγωγή είναι αναγκαίος πυλώνας της οδικής ασφάλειας, καθώς συνιστά τη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης, προκειμένου να λειτουργούμε υπεύθυνα ως οδηγοί, πεζοί, συνεπιβάτες ή ποδηλάτες. Και φυσικά η εκπαίδευση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ολοκληρωμένης προσέγγισης της οδικής ασφάλειας. Για αυτό τα παιδιά πρέπει να μάθουν από τη μικρή τους ηλικία πως πρέπει να συμπεριφέρονται σωστά στο δρόμο, να διδαχθούν τους κυκλοφοριακούς κανόνες και να ενημερωθούν για τις συνέπειες αν δεν τους τηρήσουν.

Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στα παιδιά

Ο κ. Κυρίζογλου τόνισε ότι μέχρι τώρα τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής γίνονται μόνο από την τροχαία σε συνεργασία κάποιες φορές με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία, διότι έχουν περιορισμένο εύρος και είναι προαιρετικά. Και κατέληξε: «Προτείνουμε λοιπόν, την καθιέρωση προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κάτι που θα συμβάλει στην αλλαγή νοοτροπίας των παιδιών και να εξελιχθούν σε ευσυνείδητους οδηγούς, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις