Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γραμμένος – Φλώρος Βουλή: Απειλούσε και έβριζε, δεν πρόλαβα να αντιδράσω
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γραμμένος – Φλώρος Βουλή: Απειλούσε και έβριζε, δεν πρόλαβα να αντιδράσω

Γραμμένος - Φλώρος Βουλή: Τι απάντησε σε ερώτηση για το αν έβρισε την οικογένεια του Κωνσταντίνου Φλώρου

«Δέχτηκα γροθιά στο πρόσωπο, με έπιασε από το λαιμό και με έσυρε στο πάτωμα»… Αφού έδωσε κατάθεση στη ΓΑΔΑ αναφορικά με το βίαιο επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στη Βουλή, ο Βασίλης Γραμμένος τοποθετήθηκε για την επίθεση από τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο. Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης και δημοσιογράφος Βασίλης Γραμμένος, εξερχόμενος από τη ΓΑΔΑ όπου έδωσε κατάθεση για το βίαιο περιστατικό, όταν του επιτέθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Φλώρος, περιέγραψε την επίθεση που δέχτηκε. Σε ερώτηση για το αν έβρισε την οικογένεια του κ. Φλώρου, απάντησε «δεν έχω να απαντήσω σε φαντασίες του καθενός. Δεχτήκαμε λεκτική επίθεση από τον Φλώρο. Άρχισε να μας απειλεί και να μας βρίζει. Για να τον αποφύγω λοιπόν βγήκα εκτός αιθούσης, δεν πρόλαβα να αντιδράσω ή να μιλήσω, ούτε να απαντήσω. Δέχτηκα γροθιά στο πρόσωπο, με έπιασε από το λαιμό και με έσυρε στο πάτωμα».

Όπως φαίνεται και στο ρεπορτάζ του Star διακρίνεται η στιγμή κατά την οποία ο κ. Γραμμένος αποχωρεί από την αίθουσα της ολομέλειας, ο κ. Φλώρος τον εντοπίζει, τον ακολουθεί και στη συνέχεια του επιτίθεται. «Είχε αλλάξει χρώμα η μύτη του, ο άνθρωπος υποβασταζώμενος σηκώθηκε για να μεταφερθεί στο ιατρείο» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, που διακρίνεται σε φωτογραφίες να προσπαθεί να συγκρατήσει τον κ. Φλώρο.

Πώς έγινε το επεισόδιο

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας δήλωσε ότι είναι υπέρ της άρσης ασυλίας, αν και όπως είπε, η μήνυση δεν συνδέεται με τον κ. Βελόπουλο. Τότε, ο Κωνσταντίνος Φλώρος πετάχτηκε και του είπε ότι αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο. Αμέσως, βουλευτές της Ελληνικής Λύσης άρχισαν να βρίζουν χυδαία των Κωνσταντίνο Φλώρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βασίλης Γραμμένος είπε προς τον ανεξάρτητο βουλευτή «εσένα θα σου γαμ… τη μανούλα, θα σε στείλω φυλακή με βραχιολάκια» και τον Κωνσταντίνο Φλώρο να του απαντά «έλα έξω να μου τα πεις».

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος, όπως φαίνεται και στο βίντεο, βγαίνει από την αίθουσα οργισμένος, ενώ ένας βουλευτής προσπάθησε να τον σταματήσει, αλλά χωρίς επιτυχία. Στη συνέχεια, ακριβώς έξω από την Ολομέλεια, ο ανεξάρτητος βουλευτής έπιασε από τον γιακά τον Βασίλη Γραμμένο, τον γρονθοκόπησε και τον πέταξε κάτι. Ο κ. Γραμμένος μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής για τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΓΝΑ, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα στη μύτη.

Οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του ανεξάρτητου βουλευτή, που οδηγήθηκε στα γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής βάσει του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα για Βία κατά πολιτικού σώματος ή της Κυβέρνησης. «Θα φροντίσουμε ώστε οι συνέπειες αυτής της πράξης να είναι όσο το δυνατόν πιο βαριές» είπε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας. «Δυστυχώς ο κανονισμός δεν προβλέπει αυτήν την κτηνώδη συμπεριφορά γι’ αυτό και τολμώ να πω ότι είναι αρκετά επιεικής, γιατί όταν τον φτιάχναμε, νομίζαμε ότι απευθυνόμαστε σε στοιχειωδώς λογικούς ανθρώπους», πρόσθεσε.

Ειδικότερα, ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι με βάση το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι όποιος βιαιοπραγεί εναντίον μέλους της Βουλής τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη. Ακόμα, τόνισε πως ο κ. Γραμμένος δεν πρόλαβε καν να ψηφίσει σε εν εξελίξει ψηφοφορία της Βουλής. Επισήμανε μάλιστα ότι η ασυλία βουλευτή καλύπτει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, και έτσι «μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη αυτής της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα».

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή

Σε βάρος του ανεξάρτητου βουλευτή, που είχε εκλεγεί αρχικά με το κόμμα των «Σπαρτιατών» ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιαιοπραγία κατά βουλευτή, κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ), αδίκημα που τιμωρείται με ποινή κάθειρξης από πέντε έως δέκα έτη. Ο κατηγορούμενος μετά την προθεσμία που έλαβε από τον ανακριτή, καλείται να απολογηθεί για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του, για την επίθεση μέσα στη Βουλή σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου.

Σύμφωνα με δηλώσεις της συνηγόρου του κατηγορουμένου, Βάσως Πανταζή, του περιστατικού είχε προηγηθεί «χυδαία λεκτική επίθεση» του θύματος προς τον εντολέα της. Η συνήγορος αναφέρθηκε σε «δικαιολογημένη αγανάκτηση», όπως «προβλέπεται και οριοθετείται στον ποινικό νόμο». Παράλληλα, η κ. Πανταζή, εκφράζοντας έκπληξη για την κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του κ. Φλώρου, έκανε λόγο για «νομική υπερβολή» επί ενός ατυχούς προσωπικού περιστατικού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις