Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τέλη κυκλοφορίας 2025 αλλαγές: Κλιμακωτά πρόστιμα από τη νέα χρονιά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2025 αλλαγές: Κλιμακωτά πρόστιμα από τη νέα χρονιά

Τέλη κυκλοφορίας 2025 αλλαγές: Με τον μήνα θα μπορούν να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας οι ιδιοκτήτες οχημάτων

Κλιμακούμενα θα είναι από το 2025 τα πρόστιμα για μη εμπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων. Στόχος είναι, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, να μην διπλασιαστούν τα οφειλόμενα ποσά τελών από την πρώτη κιόλας μέρα καθυστέρησης της καταβολής τους, με την προσθήκη προστίμου ίσου με το 100% των τελών, όπως γίνεται σήμερα, αλλά η προσαύξηση των τελών λόγω καθυστέρησης να κλιμακώνεται ανάλογα με τον χρόνο που περνά μετά τη λήξη της προθεσμίας καταβολής και να φθάνει στο επίπεδο του 100% μετά από τρεις μήνες καθυστέρησης.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε αλλαγές στα πρόστιμα που επιβαρύνουν όσους καθυστερούν την εξόφληση των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, από το 2025 μπαίνει τέλος στις παρατάσεις για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και θα επιβάλλεται κλιμακωτό πρόστιμο ανάλογα με το χρόνο εξόφλησης των τελών. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο νωρίς γίνει η εξόφληση της οφειλής μετά τη λήξη της προθεσμίας τόσο μικρότερο θα είναι το πρόστιμο που θα καλούνται να πληρώσουν οι κάτοχοι των οχημάτων.

Εξετάζονται οι αλλαγές στο χρηματικό πρόστιμο

Σήμερα επιβάλλεται οριζόντιο πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο της αξίας των ετήσιων τελών ανεξάρτητα από τη διάρκεια καθυστέρησης της πληρωμής ακόμα και αν αυτή είναι μια ημέρα μετά την εκπνοή της καταληκτικής ημερομηνίας. Ήδη, η ειδική ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τις αλλαγές στο χρηματικό πρόστιμο για την εκπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις