Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οι 5 θεωρούμενοι καθοδηγητές και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Λυγγερίδη ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Οι 5 θεωρούμενοι καθοδηγητές και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Λυγγερίδη ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Μια μικρή δικαίωση για την οικογένεια οι συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Πέντε πρόσωπα από τους 64 συλληφθέντες στη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας, κατηγορούνται ως οι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης με ναυτική φωτοβολίδα και τη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη, τον Δεκέμβριο στην περιοχή του Ρέντη, έξω από το στάδιο «Μελίνα Μερκούρη».

Του Πέτρου Καρσιώτη

Και όπως φαίνεται από τις πληροφορίες όχι μόνο γι’ αυτό, αλλά ως μόνιμοι οργανωτές αιματηρών, οπαδικών επιθέσεων με ανάμειξη, όπως και πολλοί από τους συλληφθέντες σε τουλάχιστον δέκα αιματηρές συγκρούσεις με άλλους χούλιγκανς ή με την Αστυνομία. Οι πληροφορίες τους φέρουν να έχουν δράσει σε ενέργειες της εγκληματικής οργάνωσης για την οποία κατηγορούνται σε Γιάννενα, Βόλο, Λαμία, Αττική, Μαλακάσα, Ίλιον, Νέα Φιλαδέλφεια, Κρήτη και Τρίπολη.

Ο «Ιωσήφ»

Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες που διαρρέονται από αστυνομικές πηγές, ένας 40χρονος, γνωστός στον χώρο των οργανωμένων οπαδών ως “Ιωσήφ” ή “Κοντός”, βασικό μέλος της Θύρας 7 του Ολυμπιακού, φαίνεται, κατά τους αστυνομικούς, να ήταν ο βασικός οργανωτής των επιθέσεων σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων και της δολοφονίας του 31χρονου Γιώργου Λυγγερίδη. Ειδικά γι’ αυτόν, τον οποίο συνέλαβαν στα Ιωάννινα έχοντας στην κατοχή του 5.000 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα, πιστεύουν οι αστυνομικοί ότι ετοιμαζόταν να διαφύγει στην Αλβανία πιθανόν καθώς είχε πληροφορηθεί ότι επίκεινται συλλήψεις για τη δολοφονία του αστυνομικού που συγκλόνισε το πανελλήνιο στις 7 Δεκεμβρίου.

Ο μάνατζερ

Δεύτερο πρόσωπο, που φέρεται να έχει παίξει καταλυτικό αλλά και τον πιο μοιραίο ρόλο για τη ζωή του αστυνομικού, φέρεται ένας 27χρονος με το υποκοριστικό “ΟΜΛΕ”, μάνατζερ γνωστού τράπερ, ο οποίος είχε εξεταστεί στην πρώτη φάση των ερευνών και είχε υποστηρίξει ότι μετέφερε στο στάδιο όπου γινόταν αγώνας βόλεϊ μόνο κάποια πανό. Ο συγκεκριμένος, όμως, κατά τις πληροφορίες, είναι σεσημασμένο ηγετικό στέλεχος Συνδέσμου των Δυτικών Προαστίων και το όνομά του περιλαμβανόταν έως τώρα σε τέσσερις δικογραφίες οπαδικής βίας. Όμως, από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί και τα έχουν συμπεριλάβει σε ογκώδη δικογραφία 3.000 σελίδων, φέρεται να είναι αυτός, που έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 18χρονο, που ομολόγησε, τον μόνο που είχε συλληφθεί έως τώρα και ο οποίος είχε παραδεχθεί ότι εκτόξευσε τη φωτοβολίδα με πιστόλι τον τρόπο χειρισμού, του οποίου του έδειξε κάποιος που φορούσε κουκούλα εκείνη τη στιγμή!

Ο «Ρουμάνος»

Τρίτο πρόσωπο της ομάδας των ηθικών αυτουργών φέρεται ένας 36χρονος, γνωστός ως “Ρουμάνος”. Για τον συγκεκριμένο λέγεται ότι ήταν ανάμεσα στους 3 συλληφθέντες πρόσφατης συμπλοκής στο στάδιο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο εσωτερικής διαμάχης των οπαδών τα ακριβή αίτια της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά.

Πιθανότατα έχει να κάνει με την αντίδραση άλλων οπαδών του Ολυμπιακού, που δεν δέχονται με τίποτα τέτοιες πρακτικές που φθάνουν ως και σε δολοφονίες. Την πεντάδα των οργανωτών-ηθικών αυτουργών κλείνουν δύο 31χρονοι κι αυτοί με υποκοριστικά γνωστοί.

Ο «καρχαρίας» και ο «Κόκος»

Πρόκειται για τον “Shark» που σημαίνει Καρχαρίας, πρόσωπο γνωστό από την παρουσία του στον σύνδεσμο του Κορυδαλλού του Κορυδαλλού, και ο “Κόκος”.

Οι ρατσιστικές επιθέσεις του 2013

Για τον τελευταίο, αναφέρουν οι αστυνομικοί, ότι το 2013, είχε συλληφθεί για 4 ρατσιστικές επιθέσεις! Ο τελευταίος και οι δύο προηγούμενοι φέρονται να έδωσαν μετά από συνεννόηση με τους δύο πρώτους τις εντολές επίθεσης στις ομάδες κρούσης, διαβίβασαν οδηγίες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Είκοσι ακόμη συλληφθέντες αποτελούσαν τον βασικό εκτελεστικό πυρήνα, για την εκδήλωση των επιθέσεων, ενώ άλλοι 40 ήταν ο άτομα που περιστασιακά τα καλούσαν να πάρουν μέρος σε επιθέσεις όπου ήθελαν να παρουσιάσουν «υπεροπλία στρατοπέδου»! Από το πρωί της Δευτέρας έχουν γίνει δεκάδες κατ’ οίκον έρευνες και έχουν κατασχεθεί πειστήρια, ως και ρούχα που φορούσαν την ημέρα της δολοφονίας. Έχουν ταυτοποιηθεί επίσης DNA από καμένα ρούχα που είχαν κατασχεθεί στις τουαλέτες του κλειστού γυμναστηρίου του Ρέντη.

Επίσης κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν κατασχεθεί δύο πιστόλια, ναυτικές φωτοβολίδες, μαχαίρια, πτυσσόμενα γκλομπ, ναρκωτικά. Ενας εκ των συλληφθέντων στη Νίκαια, όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του με το ένταλμα βγήκε ξαφνικά και χτύπησε έναν από αυτούς με το γκλομπ! Στη συνέχεια κλειδώθηκε μέσα στο σπίτι. Οι αστυνομικοί κύκλωσαν τον χώρο και αναγκάστηκε να παραδοθεί. Όταν τον ρώτησαν για ποιο λόγο το έκανε απάντησε ότι έβλεπε μέσα από κάμερα τις κινήσεις και νόμισε ότι εισβάλουν ληστές!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις