Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πώς ένας Ρώσος έστηνε “ηλεκτρονικές ενέδρες” σε οδηγούς που στάθμευαν
ΕΛΛΑΔΑ

Πώς ένας Ρώσος έστηνε “ηλεκτρονικές ενέδρες” σε οδηγούς που στάθμευαν

Με τρεις μηχανισμούς παρεμβολής συχνοτήτων

Ηλεκτρονικές… ενέδρες σε οδηγούς που στάθμευαν τα αυτοκίνητά τους σε εμπορικά πάρκα, έξω από καταστήματα και σε χώρους του «Ελευθέριος Βενιζέλος», έστηνε 63χρονος Ρώσος!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έχοντας στα χέρια όχι μία, αλλά τρεις συσκευές παρεμβολής συχνοτήτων, περίμενε τη στιγμή που οδηγός θα έβγαινε από το όχημά του, θα κλείδωνε- ή θα νόμιζε ότι κλείδωσε- πατώντας το μπουτόν. Την ίδια στιγμή όμως, ο… ενεδρεύων, έθετε σε λειτουργία τους δικούς του παρεμβολείς συχνοτήτων με αποτέλεσμα να ακυρώνει την εντολή του οδηγού και κατόχου του οχήματος. Ενώ ο τελευταίος, ήσυχος ότι οι πόρτες ήταν ασφαλισμένες, απομακρυνόταν από το αυτοκίνητο και ο 63χρονος Ρώσος, ξεκινούσε «τη δουλειά». Άνοιγε την πόρτα χωρίς ίχνος παραβίασης και αφαιρούσε όλα όσα έβρισκε στο εσωτερικό. Έχοντας σταθμεύσει πολύ κοντά αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ίδιος, φόρτωνε στο πορτμπαγκάζ τα κλεμμένα και διέφευγε!

Αστυνομικοί του αερολιμένα 

Τέλος στις… ηλεκτρονικές ενέδρες του 63χρονου Ρώσου, που ξεκινούσε για τις κλοπές από την Κυψέλη όπου διέμενε, έβαλαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα, μετά την καταγγελία πολίτη ότι έπεσε θύμα κλοπής  με ηλεκτρονική ακύρωση του κλειδώματος του αυτοκινήτου του στο εμπορικό πάρκο. Ανέφερε μάλιστα ότι έλειψε για να μπει σε ένα κατάστημα μόλις 15 με 20 λεπτά. Χρόνος, όμως, υπερπαρκετός για τον δράστη, ώστε να αφαιρέσει τσαντάκι με 300 ευρώ και επώνυμα ενδύματα. Οι αστυνομικοί του Αεροδρομίου αναγνώρισαν  από κάμερες ασφαλείας το όχημα της… μεταφόρτωσης των κλοπιμαίων κι έφθασαν στην ταυτοποίηση του ιδιοκτήτη του.

Στην Κυψέλη

Τον εντόπισαν στην Κυψέλη μέσα σε αυτό, ενώ ετοιμαζόταν πιθανότατα για για μια ακόμη ηλεκτρονική ενέδρα! Ήδη, εκτός από αυτήν του Αεροδρομίου, εξιχνίασαν οι αστυνομικοί και ακόμη δύο κλοπές σε Γαλάτσι και Αιγάλεω ενώ προσπαθούν να βρουν και σε ποιες άλλες έχει εμπλακεί καθώς τα ευρήματα είναι πάρα πολλά και άγνωστο από πού έχουν κλαπεί.

Μετά από έρευνα, λοιπόν,  στην οικία του στην περιοχή της Κυψέλης βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

·       Τρία μηχανήματα παρεμβολής συχνοτήτων.

·       Το χρηματικό ποσό των -5.450- ευρώ, -1.334- δολαρίων Η.Π.Α., -20- δολαρίων Αυστραλίας, -130- Γερμανικών Μάρκων και -10.000- δραχμών.

·       27 κασετίνες περιέχουσες πλήθος κοσμημάτων.

·       Πλήθος εργαλείων.

·       Πλήθος αρωμάτων, γυαλιών ηλίου, γυναικείων τσαντών, ηλεκτρονικών τσιγάρων.

·       ΄Εξι πτυσσόμενα μαχαίρια.

Κατασχέθηκε επιπλέον το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις