Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ναδάλ – απόσυρση: Τέλος μετά το Laver Cup
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ναδάλ – απόσυρση: Τέλος μετά το Laver Cup

Ναδάλ - απόσυρση: Ακολουθώντας τα βήματα του Τζόκοβιτς ο Ναδάλ θα αποσυρθεί μετά το τουρνουά του Σεπτεμβρίου

Έτοιμος για να κλείσει την αυλαία στην καριέρα του φαίνεται να είναι ο τενίστας Ράφα Ναδάλ, ο οποίος, όπως φαίνεται, θα ακολουθήσει τα βήματα του Ρότζερ Φέντερερ, αποχαιρετώντας τον κόσμο του τένις στο Laver Cup. Ο Ναδαλ προσπαθεί να επιστρέψει στα κορτ για την τελευταία χρονιά της καριέρας του και -όπως έγινε γνωστό- θα είναι μέλος της ευρωπαϊκής ομάδας για το Laver Cup, που θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο. Το 2022, το Laver Cup ήταν το τελευταίο επίσημο τουρνουά του Ρότζερ Φέντερερ και ο Ναδάλ -αν και τραυματίας- κατάφερε να παίξει στο διπλό, μαζί με τον κύριο αντίπαλο της πλούσιας σε τίτλους, καριέρας του. Και λίγο μετά, οι δύο άνδρες ξέσπασαν σε κλάματα, για το «Last Dance» του «μεγάλου» Ελβετού.

«Ο Ναδάλ θα είναι μαζί με τον Ισπανό, Κάρλος Αλκαράθ (Νο 3 στον κόσμο), τον Ρώσο, Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Νο 4) και τον Γερμανό, Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο 5) στην ευρωπαϊκή ομάδα που θα προσπαθήσει να ανακτήσει το Laver Cup υπό τις οδηγίες του Μπιόρν Μποργκ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση. Ο ίδιος δηλώνει «πολύ χαρούμενος» που συμμετέχει για τέταρτη φορά σε αυτήν την διοργάνωση, που άρχισε από τον Φέντερερ το 2017 και φέρνει αντιμέτωπες, μια ομάδα Ευρωπαίων παικτών εναντίον μιας ομάδας Αμερικανών παικτών της οποίας αρχηγός θα είναι ο Τζον ΜακΕνρο. «Σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου, θέλω πραγματικά να εκμεταλλευθώ όλες τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται», προσθέτει στο δελτίο Τύπου, ο Ναδάλ, κάτοχος 22 τίτλων Grand Slam, αλλά που, λόγω τραυματισμών, δεν έχει κατακτήσει κάποιο τουρνουά από τον 14ο τίτλο του στο Ρολάν Γκαρός το 2022.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Laver Cup (@lavercup)

Επιστροφή μετά από τρεις μήνες

Λόγω έντονων ενοχλήσεων στους κοιλιακούς, ο Ισπανός τενίστας απουσίαζε από τον αγωνιστικό χώρο περισσότερο από τρεις μήνες. Ο 37χρονος αθλητής διέκοψε τη συμμετοχή του από τα τουρνουά λόγω ενός τραυματισμού του, από την αρχή του έτους. Ωστόσο, στα μέσα Απριλίου επέστρεψε στα γήπεδα και στις νίκες στο αγαπημένο του τουρνουά, το Open της Βαρκελώνης, 102 ημέρες μετά τον τελευταίο επίσημο αγώνα του στα προημιτελικά του Μπρίσμπεϊν. Ο Ναδάλ, με 22 τίτλους Grand Slam, έχει υποχωρήσει στην 646η θέση στον κόσμο, στο ματς όμως κόντρα στον Φλάβιο Κομπόλι κέρδισε με 6-2, 6-3 και πήρε την πρόκριση για το δεύτερο γύρο της ATP 500 διοργάνωσης.

Μετά τον αγώνα ο Ναδάλ γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους και δήλωσε για τη νίκη του: «Ειλικρινά, ήταν πολύ δύσκολο. Ηταν δύσκολο να διαχειριστώ όλη την κατάσταση και να προσπαθήσω να κάνω σωστές κινήσεις σ’ ένα τουρνουά που είναι πολύ ξεχωριστό για μένα και με γεμίζει έντονα συναισθήματα. Ήταν δύσκολο να το διαχειριστώ αλλά τα κατάφερα και είχα τον έλεγχο. Τώρα πρέπει να δω αν είμαι ικανός να συνεχίσω με αυτόν τον τρόπο», τόνισε σχετικά, εμφανώς συγκινημένος, και συμπλήρωσε, «Για μένα το βασικό είναι να βελτιωθώ. Υπήρχαν πράγματα που δεν μπορούσα να κάνω και θα μπορούσαν να μου δώσουν την ευκαιρία να παίξω καλύτερα. Ελπίζω αύριο να είμαι καλύτερα και φυσικά στα επόμενα τουρνουά σε Μαδρίτη και Ρώμη. Προσπάθησα να μην βάλω όλη την ένταση στο σερβίς μου. Δεν είμαι σε θέση να σερβίρω στο 100%. Δεν ένιωσα πόνους, αλλά δεν έχω καταφέρει να σερβίρω πολύ τους τελευταίους δύο μήνες. Απλά προσπαθώ να κάνω όσα μπορώ και πρέπει να κάνω, χωρίς να υπερβάλω. Προσπαθώ να πιεστώ μόνο όταν χρειάζεται».

ΠΗΓΗ: newsit.gr

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις