Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ηλίας Ζούρος ΑΕΚ: «Τακτικά δεν ήμασταν προετοιμασμένοι»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ηλίας Ζούρος ΑΕΚ: «Τακτικά δεν ήμασταν προετοιμασμένοι»

Ηλίας Ζούρος ΑΕΚ: Πώς εξελίχθηκε το ματς

Η ΑΕΚ «κλείδωσε» την έβδομη θέση στα πλέι οφ μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, με τον Ηλία Ζούρο να μιλάει για το παιχνίδι, αλλά και για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα εντός ομάδας. Όσα είπε ο Ζούρος στην ΕΡΤ: «Μια ακόμα φορά περάσαμε μία δύσκολη εβδομάδα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε παίκτες και προπονητές. Τακτικά δεν ήμασταν προετοιμασμένοι. Δε μπορούσαμε να κάνουμε δουλειά. Ήμασταν, όμως, συγκεντρωμένοι στη διάρκεια του ματς. Πήραμε μια δεύτερη νίκη στη σειρά. Συνεχίζουμε. Είναι λυπηρό να είναι σε άδειες κερκίδες. Το ξαναλέω. Δεν είναι μπάσκετ αυτό. Έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι και μετά ξεκινάμε τα playoffs. Μακάρι να είμαστε εντάξει στα εσωτερικά μας και δυστυχώς μάλλον και πάλι δε θα έχουμε τον κόσμο μας».

Η συνέντευξη Τύπου

«Για άλλη μια φορά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες, στους συνεργάτες. Πολύ δύσκολη νίκη, γιατί ήταν παιχνίδι που δεν είχε προετοιμαστεί τακτικά. Ήταν παιχνίδι, το οποίο δεν προλάβαμε να το δουλέψουμε στην τακτική άμυνά μας και στην επίθεση. Άρα έπρεπε μέσα στη διαδικασία του παιχνιδιού να προσπαθούμε να μιλάμε για να βελτιωνόμαστε σε κάποια κομμάτια και να ανταπεξέλθουμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Εμείς προχωράμε. Κάναμε άλλη μια νίκη. Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι το Σάββατο και μετά να συγκεντρωθούμε για τα παιχνίδια των Play Offs. Επαναλαμβάνω, το είπα και έξω, ότι είναι λυπηρό να παίζεις μπάσκετ και να είναι άδειες κερκίδες.

Εντάξει, είναι πολύ καιρό που δεν βλέπουμε κόσμο. Είναι σαν να είμαστε σε προετοιμασία και δεν είναι ωραίο για τους παίκτες, γιατί η ομάδα, τουλάχιστον τα τελευταία παιχνίδια, προσπαθεί πολύ, αποδίδει, παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν. Αυτά είναι δικά μας, θέματα. Αυτό που μετράει είναι η εικόνα που παρουσιάζουμε και είναι καλή θα έλεγα. Είναι αμαρτία να μην υπάρχει ο κόσμος, να το χαρεί. Καλή συνέχεια στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, μπροστά μας».

 

Το ματς

Τι κι αν προερχόταν και πάλι από αποχή από τις προπονήσεις; Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τον ΠΑΟΚ του οποίου επικράτησε στα άδεια Λιόσια με 99-91 για την τέταρτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης της Basket League και εξασφάλισε την έβδομη θέση στα πλέι οφ. Απίθανη εμφάνιση για τους «κιτρινόμαυρους» από τον Κουζμίνσκας με 31 πόντους, 11 ριμπάουνυτ και 4 ασίστ ενώ 22 πόντους με 5 ασίστ είχε ο Ραλντ. Για τον ΠΑΟΚ κορυφαίος ήταν ο Πόρτερ με 28 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Σε… διαγωνισμό τριπόντων… επιδόθηκαν οι δύο ομάδες μετά το τζάμπολ. Η ΑΕΚ μέτρησε 4/4 τρίποντα από τους ΜακΡέι, Χολ και Ραντλ, ενώ με τρίποντα απάντησαν για τον ΠΑΟΚ οι Άλστον και Φρίντρικσον για το 14-10. Η ΑΕΚ βρέθηκε στο -1, με την ολοκλήρωση της 1ης περιόδου (28-29), με τον Καράμπελα να ευστοχεί σε buzzer beater πίσω από το κέντρο, να κερδίζει και το φάουλ και να είναι εύστοχος στη βολή.

Με τον Κουζμίνσκας να σημειώνει 11 πόντους στη 2η περίοδο και τους Μίχαλακ, Φρίντρικσον να είναι «καυτοί» από πλευράς φιλοξενούμενων, το ά μέρος ολοκληρώθηκε με προβάδισμα της ΑΕΚ με ένα καλάθι (49-47). Στην 3η περίοδο, οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να προηγηθούν με +7 (63-56) στο 24ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε ανταγωνιστικός, χάρη στο τρίο Πόρτερ, Άλστον και Μίχαλακ για το 63-59. Όμως, η ΑΕΚ είχε τις απαντήσεις και ξέφυγε με +10 (78-68) στο 30ό λεπτό, αφού ο Καράμπελας ευστόχησε ξανά σε buzzer beater από πλάγια θέση και σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου και μάλιστα… με ταμπλό! Ο ΠΑΟΚ μείωσε (80-75) στο 33ο λεπτό, αλλά ο Κουζμίνσκας και η ευστοχία των «κιτρινόμαυρων» δεν επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να απειλήσει ξανά την Ένωση έως το τελικό 99-91.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις