Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

22

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Το μικροσκοπικό ελληνικό νησάκι του έρωτα
PLUS

Το μικροσκοπικό ελληνικό νησάκι του έρωτα

Έρως: Το ελληνικό νησί που επιλέγουν πολλά ζευγάρια για να παντρευτούν

Το μικροσκοπικό αυτό, ακατοίκητο ελληνικό νησί με το όνομα Έρως, έχει γίνει διεθνής γαμήλιος προορισμός. Το μικροσκοπικό νησάκι, με το όνομα Έρως, που παραπέμπει τόσο στην αγάπη όσο και στον θεό Έρωτα, έχει σχήμα καρδιάς από ψηλά και είναι ακατοίκητο. Οι μόνες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα εκεί είναι οι γάμοι. Ζευγάρια από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο επισκέπτονται το νησί, το οποίο βρίσκεται στον Σαρωνικό κόλπο κοντά στο νησί του Πόρου, για να παντρευτούν. Το νησί ονομαζόταν παλαιότερα «Δασκαλιό», καθώς ο τοπικός θρύλος αναφέρει ότι στο νησί υπήρχε ένα μυστικό υπόγειο ελληνικό σχολείο κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κατοχής της χώρας, αλλά η αλήθεια αυτού του θρύλου έχει αμφισβητηθεί.

Το νησί διαθέτει αμμώδεις παραλίες και πεύκα, καθώς και ένα μικρό εκκλησάκι για γάμους. Το νησί Έρως απέκτησε διεθνή φήμη μετά την προβολή του σε ελληνική τουριστική καμπάνια στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Τόσο οι Έλληνες όσο και οι διεθνείς επισκέπτες ερωτεύτηκαν το νησί και άρχισαν να επισκέπτονται την ειδυλλιακή τοποθεσία για γάμους και βαπτίσεις. Η πρόσβαση στον Έρωτα γίνεται μόνο με πλοίο, και όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν το νησί μπορούν να κανονίσουν ένα ταξίδι στο λιμάνι του Πόρου.

a man and woman walking on a beach

Μια εξαιρετική επιλογή

Το ήσυχο νησί του Πόρου είναι ιδανικό για διακοπές με την οικογένεια και αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Αθηναίων και όχι μόνο, για ένα Σαββατοκύριακο. Ο συνδυασμός μιας διαμονής στον Πόρο με μια επίσκεψη στον Έρωτα είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάθε είδους διακοπές ή εκδήλωση.

Η πόλη του Πόρου είναι μια ζωντανή πόλη με ενδιαφέρουσα νεοκλασική αρχιτεκτονική. Το πιο αξιοσημείωτο κτίριο είναι ο Πύργος του Ρολογιού, ο οποίος χρονολογείται από το 1927. Ο πύργος βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της πόλης και μοιάζει με φάρο. Στη δυτική ακτή του Πόρου, η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής προσφέρει εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Το παλιό μοναστήρι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του νησιού. Ιδρύθηκε από τον Ιάκωβο τον Β’, αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Το μοναστήρι φιλοξενεί επίσης εκκλησία με εντυπωσιακές ζωγραφιές και μια υπέροχη ξύλινη εικόνα από την Καππαδοκία. Πρόσφατα η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι ο Πόρος θα γίνει το τρίτο «πράσινο νησί» στο Αιγαίο μετά την Αστυπάλαια και τη Χάλκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις