Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

22

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Παπακαλιάτης Μαέστρο: Είναι άδικο να συγκριθεί με άλλες ελληνικές σειρές
LIFESTYLE

Παπακαλιάτης Μαέστρο: Είναι άδικο να συγκριθεί με άλλες ελληνικές σειρές

Παπακαλιάτης Μαέστρο: Είναι μια άλλη δουλειά να γράψεις 170 και 180 επεισόδια για μια σεζόν και μια άλλη δουλειά να γράψεις 8, δήλωσε ο σκηνοθέτης

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, με αφορμή τον επερχόμενο δεύτερο κύκλο της σειράς «Maestro», βρέθηκε καλεσμένος στο «Στούντιο 4» το απόγευμα της Παρασκευής 19 Απριλίου. Μεταξύ άλλων, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός αναφέρθηκε στις διαφορές ανάμεσα σε ένα σίριαλ καθημερινό πολλών επεισοδίων και σε μια παραγωγή σαν τη δική του. Αρχικά, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον τόπο των Παξών, όπου γυρίστηκε η σειρά, και τους ανθρώπους του: «Αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι στους Παξούς, ο δήμαρχος, οι άνθρωποι στο πολιτιστικό, δεν θα μπορούσε να γυριστεί το “Maestro”, τέλος. Αν δεν υπήρχαν οι πολίτες των Παξών που το έχουν αγαπήσει τόσο πολύ και το έχουν αγκαλιάσει και όλοι οι ξένοι που έρχονται στους Παξούς το έχουν δει».

Για το αν βοήθησε στην οικονομία του νησιού, ο σκηνοθέτης απάντησε: «Δεν είμαι σίγουρος. Οι Παξοί πάντα ήταν τίγκα και πάντα έχουν ένα συγκεκριμένο κοινό, το οποίο πηγαίνει. Δεν είναι ότι είχε ανάγκη την τηλεοπτική σειρά, απλά έμεινε όλο αυτό…». Στη συνέχεια, αποκάλυψε ότι τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν εκτός τουριστικής σεζόν, τον Οκτώβριο και τον Απρίλιο. Για το αν είναι άδικο να συγκριθεί το Maestro με άλλες ελληνικές σειρές, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης απάντησε: «Είναι άδικο να συγκριθεί το Maestro με άλλες ελληνικές σειρές. Όχι μόνο μπατζετικά, κυρίως αυτό, αλλά και σαν σκαλέτα επεισοδίων. Είναι μια άλλη δουλειά να γράψεις 170 και 180 επεισόδια για μια σεζόν και μια άλλη δουλειά να γράψεις 8 επεισόδια για μια σεζόν».

«Είναι τελείως λάθος αυτό»

Και επεκτάθηκε πάνω σε αυτό: «Προσεγγίζεις πολύ διαφορετικά το προϊόν και δεν μπορεί να συγκριθεί, είναι τελείως λάθος αυτό. Μερικές φορές ακούω κάποιες συγκρίσεις και είναι τελείως λάθος. Είναι τόσο διαφορετικό όσο είναι και το να γράψεις μία ιστορία δύο ωρών, δηλαδή ένα κινηματογραφικό έργο. Είναι πολύ διαφορετικός ο τρόπος που θα γράψω την ταινία με τον τρόπο που θα γράψω τo “Maestro”. Ακόμα και στην κινηματογράφηση είναι διαφορετικό». Επίσης, ανέφερε μια σειρά που είχε δει και του άρεσε πάρα πολύ: «Είχα δει το “Βραχιόλι της φωτιάς” στην ΕΡΤ και είχα ενθουσιαστεί, πριν ξεκινήσω.

Την “Έρημη χώρα” δεν την έχω δει ακόμα, αλλά με τον Γιώργο Γκικαπέππα είχαμε κάνει μαζί και κάποια επεισόδια στους «4», είχαμε συσκηνοθετήσει». Στο τέλος, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης παραδέχτηκε ότι έχει άτομα τα οποία συμβουλεύεται όσον αφορά στη δουλειά του: «Έχω συνεργάτες, ανθρώπους δικούς μου. Καταρχήν ένα κομμάτι των διπλών συνεργείων, στο “Maestro” κάνουμε και διπλά συνεργεία, δεν προλαβαίνουμε όταν είναι 70 λεπτά το επεισόδιο».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις