Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

24

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σκηνοθέτησε τον θάνατό του: Η απίστευτη ιστορία Γερμανού δισεκατομμυριούχου
ΚΟΣΜΟΣ

Σκηνοθέτησε τον θάνατό του: Η απίστευτη ιστορία Γερμανού δισεκατομμυριούχου

Ο Γερμανοαμερικανός δισεκατομμυριούχος εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας αποστολής για πεζοπορία στις Άλπεις το 2018

Ο Καρλ-Εριβάν Χάουμπ, ένας Γερμανοαμερικανός δισεκατομμυριούχος, ο οποίος κηρύχθηκε νεκρός το 2021 και είχε εξαφανιστεί από το 2018 από τις Ελβετικές Άλπεις, εντοπίστηκε μετά από 6 χρόνια στη Μόσχα, σύμφωνα με έρευνα του RTL. Ο Γερμανοαμερικανός δισεκατομμυριούχος εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας αποστολής για πεζοπορία στις Άλπεις το 2018. Θεωρήθηκε νεκρός μέχρι το 2021 και ένα γερμανικό δικαστήριο τον κήρυξε νομικά νεκρό. Βρέθηκε ζωντανός, σύμφωνα με δημοσιεύματα του RTL και της Daily Mail, στην παρέα μιας Ρωσίδας ονόματι Βερόνικα Ερμίλοβα, ανέφεραν αναφορές από τη Metro. Ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος Karl-Erivan Haub εξαφανίστηκε το 2018 αφήνοντας πίσω τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά του μαζί με τη γιγαντιαία εταιρεία λιανικής του Tengelmann Group. Ο αδερφός του κατέθεσε στο δικαστήριο για να εξακριβώσει πώς χάθηκε και αν υπήρχε πιθανότητα να ζει. Ο αδερφός του Χάουμπ, Κρίστιαν, μπορεί να χρειαστεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ακόμα μια έρευνα από το γραφείο του εισαγγελέα για να ελέγξει εάν έχει κάνει ψευδείς δηλώσεις ενόρκως.

Τα δημοσιεύματα υποστήριξαν περαιτέρω ότι ο δισεκατομμυριούχος φέρεται να τηλεφώνησε στο τηλέφωνο της φίλης του Βερόνικα 13 φορές, τρεις μέρες πριν εξαφανιστεί στις Άλπεις ενώ έκανε πεζοπορία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτές οι κλήσεις ήταν μεγάλες και διήρκεσαν πάνω από μία ώρα, στις οποίες σχεδίαζε να εξαφανιστεί και στη συνέχεια να προσποιηθεί τον θάνατό του. Ο Καρλ-Εριβάν Χάουμπ ήταν Αμερικανός, Γερμανο-Ρώσος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας. Ήταν διευθύνων σύμβουλος και μέρος ιδιοκτήτης του Ομίλου Tengelmann. Γεννημένος στις 2 Μαρτίου 1960, στην Τακόμα της Ουάσιγκτον, είναι ο μεγαλύτερος γιος του Έριβαν Χάουμπ, πρώην CEO του Ομίλου Tengelmann. Ο Χάουμπ σπούδασε οικονομικά και κοινωνικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Σεντ Γκάλεν, στην Ελβετία. Παράλληλα, ήταν εκπαιδευόμενος στον Όμιλο Tengelmann. Σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, η οικογένεια Χάουμπ είναι μια από τις πλουσιότερες στον κόσμο.

Η Βερόνικα Ερμίλοβα, λειτουργεί ένα πρακτορείο εκδηλώσεων στην Αγία Πετρούπολη, το οποίο οργανώνει υπαίθριες εκδρομές. Αντιδρώντας στις εικασίες, η Ερμίλοβα ξεκαθάρισε τη σχέση της με τον Χάουμπ, λέγοντας ότι είχαν επιχειρηματική σχέση με τον Χάουμπ και δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί του από το αναφερόμενο περιστατικό. «Είχα μόνο εργασιακή σχέση μαζί του. Δεν ζω με έναν Γερμανό δισεκατομμυριούχο στη Μόσχα, αυτό είναι ψεύτικο. Δεν υπάρχει δισεκατομμυριούχος στον κύκλο μου, είμαι παντρεμένη και έχω ένα παιδί. Η εταιρεία που ανήκει σε αυτό το άτομο ήταν πελάτες μας. Μάθαμε το 2018 ότι εξαφανίστηκε στα βουνά και κάποιος στη Γερμανία προσπαθεί να πει ότι βρέθηκε στη Μόσχα», είπε. Η έρευνα που διεξήγαγε το RTL έριξε επίσης φως στις διασυνδέσεις της Ερμίλοβα με τη ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB.

Με πληροφορίες από RTL Daily Mail

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις