Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τηγανητές πατάτες την επόμενη μέρα: Πώς τις φρεσκάρω για να ξαναγίνουν τραγανές
PLUS

Τηγανητές πατάτες την επόμενη μέρα: Πώς τις φρεσκάρω για να ξαναγίνουν τραγανές

Τηγανητές πατάτες την επόμενη μέρα: Πώς θα το πετύχετε

Περισσεύουν ποτέ τηγανητές πατάτες; Μάλλον όχι! Εκτός κι αν φτιάξουμε πολύ περισσότερες από όσες μπορούσαμε να φάμε, οπότε μένουν λίγες για την επόμενη. Με τη βοήθεια της φριτέζας αέρος μπορούν σε μόλις 5 λεπτά να ξαναγίνουν τραγανές σαν φρεσκοτηγανισμένες. Οι πατάτες που βγήκαν από το τηγάνι ή τη φριτέζα αέρος και μας περίσσεψαν μπορούν κάλλιστα να συντηρηθούν στο ψυγείο για 3-4 ημέρες, αρκεί να τις κλείσετε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Ωστόσο και πάλι η υγρασία του ψυγείου συνήθως τις κάνει να μουλιάζουν και να μαλακώνουν πολύ σε σημείο να μην θέλουμε να τις φάμε πια. Εμείς θα σας μάθουμε αυτή τη φορά πώς να χρησιμοποιήσετε την air fryer όχι για να ψήσετε πατάτες, αλλά για να τις φρεσκάρετε και να τις απολαύσετε όπως την ώρα που τις ψήσατε για πρώτη φορά.

Αν θέλετε να κάνετε την τηγανιά σας ξανά χρυσαφένια και τραγανή, τότε η air fryer είναι η καλύτερη λύση. Κι αυτό γιατί αυτή η ηλεκτρική συσκευή έχει την ιδιότητα να διοχετεύει θερμό αέρα με κυκλική πορεία ομοιόμορφα, σε όλο το περιεχόμενο του κάδου της. Έτσι, όχι μόνο γλιτώνουμε χρόνο και χρήματα από την εξοικονόμηση ρεύματος, αλλά μας γλιτώνει από το να πετάξουμε ένα νόστιμο σνακ ή συνοδευτικό.

brown fries on white ceramic plate

Extra tip

Μην παρασυρθείτε από τις ωμές πατάτες που θέλουν ψέκασμα με λάδι. Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζονται επιπλέον ψέκασμα, αφού έχουν ήδη λάδι και δεν πρόκειται να κολλήσουν στον πάτο του κάδου. Αντίθετα, αν τις ξαναλαδώσετε θα γίνουν ακόμη πιο μαλακές αντί για τραγανές.

Τα 4 απλά βήματα για τέλειες πατάτες τηγανητές σε 5 λεπτά

Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 350°C. Τοποθετούμε τις τηγανισμένες πατάτες στον κάδο σε μονή στρώση για να επιτρέπουμε στον θερμό αέρα να κυκλοφορεί καλά γύρω από κάθε πατάτα. Μόνο έτσι θα πετύχουμε την τραγανότητα που θέλουμε. Ψήνουμε για 3 με 5 λεπτά μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχουν ζεσταθεί μέχρι το εσωτερικό τους χωρίς να καούν ή να στεγνώσουν τελείως. Τις αφαιρούμε από τη συσκευή και τις απολαμβάνουμε ζεστές, βουτώντας προαιρετικά στη σος που προτιμάτε.

potato fries and sliced potato on white ceramic plate
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις