Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς αποθηκεύουμε τα αυγά στο ψυγείο: TikToker εξηγεί το σωστό τρόπο
PLUS

Πώς αποθηκεύουμε τα αυγά στο ψυγείο: TikToker εξηγεί το σωστό τρόπο

Πώς αποθηκεύουμε τα αυγά στο ψυγείο: Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε φρέσκα τα αυγά.

Συνήθως όταν έχουμε αυγά στο σπίτι, βραστά και μη, τα αποθηκεύουμε στην πόρτα του ψυγείου. Μάλιστα έχουμε δει, ότι στα περισσότερα ψυγεία, αν όχι όλα, υπάρχουν ειδικές θέσεις (αυγοθήκες) για τα αυγά στην πόρτα τους. Όμως τελικά είναι ο σωστός τρόπος αποθήκευσης τους; Ξεχάστε ό,τι ξέρετε. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αυγά δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση, να φυλάσσονται στην πόρτα του ψυγείου, καθώς είναι το μέρος όπου υπάρχουν οι περισσότερες αλλαγές θερμοκρασίας. Θα πρέπει να τοποθετούμε τα αυγά μας στο πίσω μέρος των ραφιών του ψυγείου, έτσι ώστε να μην επηρεάζονται από τις αλλαγές θερμοκρασίας κατά το άνοιγμα της πόρτας.

Το άλλο εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι φυσικά το «γιατί τα αυγά στο σούπερ μάρκετ βρίσκονται σε ένα ράφι και στο σπίτι πρέπει να τα βάζουμε στο ψυγείο; .Εδώ, λοιπόν η απάντηση είναι πως, αν παραμένουν σταθερά σε θερμοκρασία δωματίου, τότε δεν υπάρχει κίνδυνος. Αυτό που θα πρέπει να αποφεύγουμε είναι οι εναλλαγές στη θερμοκρασία. Ακριβώς δηλαδή ότι γίνεται όταν ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του ψυγείου. Τέλος, προτιμήστε να τα κρατάτε μακριά από τροφές, όπως κρεμμύδια και σκόρδα, καθώς έχουν την τάση να απορροφούν μυρωδιές εύκολα.

Παρακάτω TikToker εξηγεί πώς να τα αποθηκεύετε:

 

@consumerreports Despite the fact that many refrigerators have gallon door bins and egg-shaped compartments that seem ideal for them, your refrigerator door is likely too warm for milk and eggs. Learn more through the link in our bio. #fridgeorganization #refrigerator #kitchentok ♬ original sound – Consumer Reports

ΠΗΓΗ: in.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις