Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Έλεγχοι σε influencers: Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη
LIFESTYLE

Έλεγχοι σε influencers: Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη

Έλεγχοι σε influencers: Η απάντησή της όταν ρωτήθηκε για τον πανευρωπαϊκό έλεγχο παραπλάνησης influencers - «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»

Στην κάμερα του Happy Day έκαναν τις νέες τους δηλώσεις η Ιωάννα Τούνη και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου. Το ζευγάρι το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου έκανε τη νέα του κοινή εμφάνιση με την γνωστή influencer να δέχεται ερώτηση για τον πανευρωπαϊκό έλεγχο παραπλάνησης influencers, μέσα στον οποίο θα εξεταστούν και 20 Έλληνες για τη εμπορικές τους δραστηριότητες στα social media. Η Ιωάννα Τούνη ακούγοντας την ερώτηση της δημοσιογράφου δεν φάνηκε να γνωρίζει επί του θέματος: «Παραπλάνηση γιατί; Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς; Παραπλανούμε για ποιον λόγο; Οι εμπορικές δραστηριότητες τιμολογούνται, φορολογούνται, δεν καταλαβαίνω τώρα το κομμάτι της παραπλάνησης, αλλά με πιάνεις και αδιάβαστη, δεν ενημερώθηκα για όλο αυτό, δεν ξέρω», απάντησε στη συνέχεια η Ιωάννα Τούνη.

Στην εκπομπή Οδό Ζαρίφη, η Κατερίνα Ζαρίφη αποκάλυψε πως η Ιωάννα Τούνη έχει δεχτεί πρόταση να συμμετέχει ως καθηγήτρια της ακαδημίας του σόου TV Queen για να συμβουλεύει και να καθοδηγεί – μεταξύ άλλων – τις παίκτριες. «Δέχτηκε πρόταση, θα πει η ίδια αν θα είναι αρνητική ή θετική η απάντηση. Στο καθηγητικό κομμάτι θα περάσει πολύς κόσμος» είπε η Κατερίνα Ζαρίφη με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου να προσθέτει πως η Ιωάννα Τούνη θα απαντήσει σύντομα για το αν θα εμφανιστεί στο επερχόμενο ριάλιτι. Η influencer με τη σειρά της αποκρίθηκε ότι: «Υπήρξε κάποια πρόταση, δεν ξέρω παιδιά, ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος με το μωρό, θα δούμε».

Έρευνα για τα πόσα που παίρνουν και αν τα δηλώνουν

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έγινε γνωστό τα τελευταία 24ωρα, το Υπουργείο Ανάπτυξης συμμετείχε σε πανευρωπαϊκό έλεγχο για τον εντοπισμό «influencers» που προωθούν και διαφημίζουν προϊόντα και υπηρεσίες επώνυμων εταιρειών. Με απλά λόγια, αυτό που ερευνάται είναι πόσα παίρνουν για τις προωθήσεις αυτές και αν τα δηλώνουν. Έτσι, οι έλεγχοι με τη μέθοδο των «σαρώσεων» (sweep), που έγιναν σε όλες τις πλατφόρμες των social media από τις 27.10.2023 έως και 30.11.2023, από αρχές 22 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντοπίστηκαν 576 «influencers» από όλη την Ευρώπη, 20 εκ των οποίων προέρχονται από τη χώρα μας.

Οι 20 Έλληνες influencers το αμέσως προσεχές διάστημα θα λάβουν επιστολή από το Υπουργείο Ανάπτυξης με την οποία θα ενημερώνονται επισταμένως και θα καλούνται να προβούν άμεσα στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις ώστε οι δραστηριότητές τους να είναι προσαρμοσμένες σε όσα προβλέπει η ευρωπαϊκή καταναλωτική νομοθεσία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις