Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Νέο άλμπουμ Τέιλορ Σουίφτ 2024: Κυκλοφόρησαν τα 17 νέα της τραγούδια
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο άλμπουμ Τέιλορ Σουίφτ 2024: Κυκλοφόρησαν τα 17 νέα της τραγούδια

Νέο άλμπουμ Τέιλορ Σουίφτ 2024: Μία «σανίδα σωτηρίας» ήταν η δημιουργία αυτού του άλμπουμ

Κυκλοφόρησε και επίσημα το 11ο στούντιο άλμπουμ της Taylor Swift με τίτλο «The Tortured Poets Department» με τους φανς της να ανυπομονούν από τον Φεβρουάριο, όταν η καλλιτέχνιδα είχε ανακοινώσει την προετοιμασία του στη σκηνή των Grammy’s. Πρόκειται για μία «ανθολογία νέων έργων που αντικατοπτρίζουν γεγονότα, απόψεις και συναισθήματα από μια φευγαλέα και μοιραία στιγμή του χρόνου – μια στιγμή που ήταν τόσο συγκλονιστική όσο και θλιβερή», έγραψε η ίδια στο προφίλ της στο Instagram. Στο άλμπουμ της, συνεργάζεται ξανά με τους Jack Antonoff και Aaron Dessne, ενώ περιλαμβάνονται κομμάτια με πολλούς επιτυχημένους καλλιτέχνες όπως τον Post Malone και την Florence Welch (Florence and the Machine).

Η κύρια θεματολογία των τραγουδιών του άλμπουμ αφορά στους χωρισμούς της, κάτι που έχει κάνει τους θαυμαστές της να αναρωτιούνται ποιοι μπορεί να είναι αυτοί, ενώ καταλήγουν στους Matty Healy και Joe Alwyn. Η ίδια σε μία εξομολόγηση που είχε κάνει προς το κοινό της κατά τη διάρκεια μίας συναυλίας στη Μελβούρνη, είχε αναφερθεί στη δημιουργία του νέου αυτού άλμπουμ λέγοντας πόσο καλό της είχε κάνει, ώστε να αντιμετωπίσει τις δύσκολες περιόδους της ζωής της. «Το “Tortured Poets” είναι ένα άλμπουμ που χρειαζόμουν να το κάνω, νομίζω περισσότερο από οποιοδήποτε από τα άλμπουμ μου που έχω κάνει ποτέ. Ήταν πραγματικά μια σανίδα σωτηρίας για μένα», εξήγησε. «Ήταν τα πράγματα που περνούσα και τα πράγματα για τα οποία έγραφα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Taylor Swift (@taylorswift)

 

Βίντεο κλιπ εμπνευσμένο από το «Poor Things»

Σύμφωνα με την Swift, το βασικό single του άλμπουμ της είναι το τραγούδι Fortnight που ερμηνεύει με τον Post Malone και του οποίου το βίντεο κλιπ πρόκειται να κυκλοφορήσει απόψε το βράδυ. Σε ένα teaser που δημοσίευσε η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, παρουσιάζεται ντυμένη με βικτωριανά ρούχα και σκούρα βαμμένα χείλη, ενώ σε άλλη σκηνή φαίνεται να κρατείται σε ίδρυμα και να υποβάλλεται σε πειράματα στο κεφάλι. Όπως φαίνεται, έχει πάρει επιρροές από την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Poor Things» και την Bella Baxter, την οποία υποδύθηκε η καλή της φίλη Emma Stone. Μάλιστα, για τον ρόλο αυτό η Stone κέρδισε και το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στα Όσκαρ.

Το κομμάτι αυτό μιλάει για το γεγονός ότι έγινε ξένη με έναν πρώην εραστή της και πρόκειται για το bonus track του νέου της album. Το «The Tortured Poets Department» κυκλοφορεί σε τέσσερις φυσικές εκδόσεις και περιλαμβάνει 16 τραγούδια. Όπως ανέφερε και η ίδια για τη δημιουργία αυτού του άλμπουμ, ήταν κάτι που χρειαζόταν περισσότερο από ποτέ και οι θαυμαστές της θα συμφωνήσουν δηλώνοντας τη συγκίνηση που τους έχει προκαλέσει το άκουσμα των κομματιών. «Μόλις πούμε την πιο θλιβερή ιστορία μας, μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτήν. Και μετά το μόνο που μένει πίσω είναι η βασανισμένη ποίηση».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Taylor Swift (@taylorswift)

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις