Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τζολάκης πέναλτι στο Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες αποκρούσεις του ήρωα!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τζολάκης πέναλτι στο Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες αποκρούσεις του ήρωα!

Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες αποκρούσεις πέναλτι του ήρωα Τζολάκη στον ιστορικό προημιτελικό

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης ήταν ο ήρωας που έστειλε τον Ολυμπιακό στους «4» του Conference League στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στη Φενέρμπαχτσέ. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει ιστορική πρόκριση στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και αυτό συνέβη χάρη στον Κωνσταντίνο Τζολάκη όπου στη διαδικασία των πέναλτι έπιασε συνολικά τρία! Το τελευταίο ήταν αυτό που έδωσε και την πρόκριση στους Πειραιώτες για τα ημιτελικά του Conference League. Ο τερματοφύλακας των «ερυθρολεύκων» έπεσε σωστά στα αριστερά και μπλόκαρε την εκτέλεση του Μπονούτσι, και έγινε ο ήρωας της ομάδας του Πειραιά.

Conference League: Πάρτι στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μετά την πρόκριση, σήκωσαν τον Μεντιλίμπαρ στα χέρια

Ο Ολυμπιακός οδήγησε το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε στην παράταση, εκεί δεν άλλαξε κάτι και κλήθηκε να διεκδικήσει την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Τζολάκης απέκρουσε τρεις εκτελέσεις των Τούρκων και έτσι οδήγησε τους «ερυθρολεύκους» για πρώτη φορά στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Όπως ήταν λογικό, με την απόκρουση του Τζολάκη στο πέναλτι του Μπονούτσι, παίκτες και σταφ μπήκαν στο γήπεδο, έτρεξαν προς τον Έλληνα πορτιέρε και έστησαν πάρτι γύρω από τον ίδιο. Λίγο αργότερα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού στήθηκε τρελό πάρτι πρόκρισης. Χαρακτηριστικό το στιγμιότυπα με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Χαμός στο Πασαλιμάνι από τους οπαδούς του Ολυμπιακού για την ιστορική πρόκριση

Μετά την ιστορική πρόκριση, οπαδοί του Ολυμπιακού συγκεντρώθηκαν στο Πασαλιμάνι και έστησαν πάρτι, πανηγυρίζοντας έντονα για την επιτυχία των Πειραιωτών.

Ο Μαρινάκης αποθέωσε Ολυμπιακό και Μεντιλίμπαρ για την ιστορική πρόκριση: Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε

Συγκινημένος και με δάκρυα στα μάτια, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού μίλησε για την επική πρόκριση στην Τουρκία, αποθέωσε τον Μεντιλίμπαρ και τόνισε πως οι Πειραιώτες συνεχίζουν να ονειρεύονται «Είναι μια πολύ μεγάλη βραδιά, μας αρέσει ο ανήφορος και ειδικά σε αυτό το γήπεδο, σε αυτή την ατμόσφαιρα. Είναι πρωτόγνωρο αυτό που δείξαμε. Είμαστε ενωμένοι και δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου, του πρωταθλητή, του Ολυμπιακού» ήταν το αρχικό σχόλιο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στάθηκε στην ομιλία του στα αποδυτήρια, ενώ αποκάλυψε τη νέα συμφωνία με τον Μεντιλίμπαρ.

«Τους είπα πως αυτή η ομάδα μπορεί να πάει ακόμα ψηλότερα. Το πιστέψαμε και πάμε για μεγαλύτερες στιγμές» και πρόσθεσε: «Μου έχει κάνει εντύπωση πως του αρέσουν τα δύσκολα, του αρέσει να ρισκάρει. Παρουσίασε την ομάδα φουλ επιθετική, ήρθαμε να κερδίσουμε. Του αρέσει ο ανήφορος, τα δύσκολα. Συμφώνησα μαζί του για νέο συμβόλαιο το βράδυ που χάσαμε από τη Μακάμπι».Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στάθηκε και στα επόμενα βήματα λέγοντας: «Είναι μια πολύ ωραία βραδιά, θα συνοδεύει τις επόμενες γενιές. Είδατε πως ξεκινήσαμε, έγιναν αλλαγές, είμαστε ενωμένοι και να τα αποτελέσματα. Μας αρέσει ο ανηφορος και ειδικά εδώ μέσα. Στόχος μας να κερδίσουμε τα επόμενα ματς, να προχωρήσουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είμαστε για τα δύσκολα. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε».

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Βαγγέλης Μαρινάκης έγραψε:

Μια ιστορική πρόκριση στην Πόλη, που θα συνοδεύει για πάντα γενιές φιλάθλων στην χρυσή πορεία που διαγράφει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μας. Μια βραδιά αξέχαστη για όλους μας. Συναισθήματα δυνατά, υπερηφάνεια, πάθος. Συγχαρητήρια, όλοι δώσαμε τη ψυχή μας απόψε. ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ!

Με ήρωα τον Κωνσταντή Τζολάκη που απέκρουσε τρεις εκτελέσεις πέναλτι, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε για πρώτη φορά στην Ιστορία του στους ημιτελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 3-2 στα πέναλτι της Φενέρμπαχτσε και στους «4» του Europa Conference League θα αντιμετωπίσουν την Αστον Βίλα του Ουνάι Έμερι τις 2 και 9 Μαΐου για μια θέση στον τελικό της OPAP Arena. Ολυμπιακός και ελληνικό ποδόσφαιρο πανηγυρίζουν τη νύχτα της Πέμπτης 18 Απριλίου την πρόκριση των «ερυθρόλευκων» στην ημιτελική φάση του Conference League, επίτευγμα που σημειώθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Η τουρκική ομάδα ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (2-3) επικρατώντας με 1-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια και η παράταση, εκεί όπου έπιασε δουλειά ο Τζολάκης αποκρούοντας τα τρία από τα πέντε τουρκικά πέναλτι (!), με την ομάδα του να επικρατεί 3-2 και να παίρνει την πρόκριση μέσα στο «Σουκρού Σαράτσογλου». Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν θέλοντας να κάνουν σίγουρο παιχνίδι με κυκλοφορία της μπάλας αλλά ατύχησαν να δεχτούν γκολ στην πρώτη από τις δύο τελικές της γηπεδούχου στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν το 12ο λεπτό όταν η Φενέρ γύρισε καλά την μπάλα, ο Σιμάνσκι βρήκε τον Καχβετσί δεξιά στην περιοχή κι εκείνος σούταρε με την άνεσή του, νίκησε τον Τζολάκη κι άνοιξε το σκορ.

Η επόμενη φάση, με τον ίδιο πρωταγωνιστή, σημειώθηκε στο 34΄, με τον Τζολάκη να αποκρούει αυτή τη φορά το σουτ του Καχβετσί από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στα πρώτα 45 λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» δεν πήραν βοήθεια από Φορτούνη, Ποντένσε και Γιόβετιτς ούτε τακτικά ούτε αγωνιστικά, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να έχει μεν κατοχή σε κάποια διαστήματα αλλά όχι δημιουργία ούτε ευκαιρίες, με τον Ελ Κααμπί μόνο στην επίθεση να δίνει μεγάλες μάχες ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς. Ο Μεντιλίμπαρ έβγαλε τον Γιόβετιτς στο ημίχρονο και πέρασε στη θέση του τον Ιμπόρα για να παίξει με τρεις στο κέντρο, μεταφέροντας λίγο πιο μπροστά τον Τσικίνιο. Η ελληνική ομάδα έκανε την δεύτερη τελική της, μετά το άστοχο σουτ του Τσικίνιο (3΄) στο 55ο λεπτό, με τον Φορτούνη να εκτελεί το κόρνερ και τον Κάρμο να αστοχεί στην κεφαλιά.

Τελικά ήταν ο Ολυμπιακός που είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα για να φτάσει στην ισοφάριση και να «παγώσει» το «Σουκρού Σαράτσογλου», αλλά ο Μασούρας στο 80΄ προτίμησε να τελειώσει μόνος την φάση αντί να δώσει στα αριστερά του στον Ελ Κααμπί και ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε με τα πόδια στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Στο 103΄ ήταν και πάλι η ελληνική ομάδα που έχασε νέα, μεγαλύτερη και διπλή ευκαιρία, με τον Ιμπόρα να παίρνει την κεφαλιά σε φάουλ του Φορτούνη, τον Λιβάκοβιτς να αποκρούσει με το πόδι και την μπάλα να εξοστρακίζεται στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Τζικού έδιωξε πάνω στη γραμμή νέα κεφαλιά, από τον Κάρμο. Η παράταση ολοκληρώθηκε με την αποβολή του Ντόη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία είχε καθώς ελάχιστα αργότερα ο Στίλερ σφύριξε λήξη κι έστειλε τη διαδικασία της πρόκρισης στα πέναλτι.

Ο Ελ Κααμπί έκανε το 1-0, ο Τζολάκης απέκρουσε το σουτ του Τάντιτς και ο Λιβάκοβιτς του Ελ Αραμπί, ο Μπατσουαγί έκανε το 1-1, ο Όρτα το 2-1, ο Ουντέρ έπεσε στο τείχος του Τζολάκη, ο Μασούρας έγραψε το 3-1 και ο Τζικού το 3-2, ο Ροντινέι είδε τον Λιβάκοβιτς να αποκρούει και την μπάλα από το οριζόντιο δοκάρι να σκάει πάνω στη γραμμή, αλλά… κανένα πρόβλημα: ο Τζολάκης απέκρουσε και το πέναλτι του πολύπειρου Μπονούτσι και ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει με μια τεράστια πρόκριση…

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τομπίας Στίλερ (Γερμανία)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 120΄+3 Ντόη (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σιμάνσκι – Ορτέγκα, Ποντένσε, Τζολάκης, Ντόη, Μασούρας

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ισμαΐλ Καρτάλ): Λιβάκοβιτς, Οσάγι-Σάμουελ, Τζικού, Μπεκάο (100΄ Σογιουντσού), Καντιόγλου, Γιουκσέκ (120΄+2 Μπονούτσι), Φρεντ (86΄ Ζάιτς), Σιμάνσκι (106΄ Κρούνιτς), Καχβετσί (86΄ Ουντέρ), Τζέκο (73΄ Μπατσουαγί), Τάντιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα (90΄ Ρίτσαρντς), Έσε, Τσικίνιο (109΄ Όρτα), Φορτούνης (109΄ Ελ Αραμπί), Γιόβετιτς (46΄ Ιμπόρα), Ποντένσε (64΄ Μασούρας), Ελ Κααμπί.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις