Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

24

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σημάδια πως πρέπει να χωρίσω: Μήπως ήρθε η ώρα να την κάνω;
PLUS

Σημάδια πως πρέπει να χωρίσω: Μήπως ήρθε η ώρα να την κάνω;

Σημάδια πως πρέπει να χωρίσω: Για δες

Κανείς δεν είπε πως οι σχέσεις είναι εύκολη υπόθεση. Όταν αποφασίζουμε να πορευτούμε με έναν άνθρωπο, όμως, το κάνουμε συνειδητά και τον αποδεχόμαστε όπως ακριβώς είναι –σωστά; Μάλλον όχι. Γιατί πολλές φορές, η αγάπη δεν είναι άνευ όρων και ο ένας προσπαθεί να αλλάξει τον άλλο. Να τον προσαρμόσει στην ιδέα που έχει για τη σχέση που θέλει και να δημιουργήσει έναν σύντροφο που δεν υπήρξε ποτέ. Παρακάτω θα δεις 6 σημάδια πως η σχέση σου είναι περίεργη και, μάλλον, το άτομο που έχεις επιλέξει προσπαθεί να σε αλλάξει.

Σε κατακρίνει διαρκώς

Αν σε κατακρίνει διαρκώς, είναι πολύ πιθανό να προσπαθεί να αλλάξει τις συνήθειές σου. Ναι, χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο να μας παρακινεί να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Ωστόσο, καλό είναι να φιλτράρουμε τα σχόλια και, όταν βλέπουμε ότι έχουν σκοπό να δημιουργήσουν κάτι που δεν υπάρχει, να φεύγουμε.

Σε αγαπά με όρους

Λαμβάνεις αγάπη μόνο όταν συμπεριφέρεσαι με συγκεκριμένο τρόπο. Σου φέρεται καλά μόνο όταν κάνεις αυτό που «πρέπει» και, όταν δεν το κάνεις αλλά είσαι ο εαυτός σου, σε αντιμετωπίζει εντελώς διαφορετικά. Αυτό, είναι προβληματικό.

Όρια

Ενώ ξεκινήσατε καλά, πλέον αγνοεί τα όριά σου και τα ξεπερνά. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι φέρνει κόσμο στο σπίτι χωρίς να το έχετε συμφωνήσει, ή ότι θα έρθει απρόσκλητος εκεί που είσαι με την παρέα σου. Θεωρεί ότι θα συνηθίσεις και δεν θα σε πειράζει, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Σε συγκρίνει

Σε συγκρίνει με πρώην που έκαναν τα πράγματα διαφορετικά και, στα μάτια του ανθρώπου σου, καλύτερα από σένα. Σε συγκρίνει με συντρόφους των φίλων του που έχουν άλλη συμπεριφορά. Γενικά, προσπαθεί να σου δείξει πόσο λάθος είσαι σε σχέση με άλλους, και αυτό είναι πρόβλημα.

Προσπαθεί να σε χειραγωγήσει

Σου φωνάζει μέχρι να συμφωνήσεις μαζί σου, σε διακόπτει όταν μιλάς, σε προσβάλλει και υπερασπίζεται τα σχόλια ως «πλάκα», ή σου κάνει gaslighting για να αλλάξει την εικόνα που έχεις για την πραγματικότητα.

Αγνοεί τις ανάγκες σου

Αισθάνεσαι ότι δίνεις τα πάντα και δεν παίρνεις τίποτα. Προς Θεού, δεν λέμε να μετράς αυτά που κάνεις για τη σχέση σου, όμως καλό είναι να υπάρχει μία αμοιβαία φροντίδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις