Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πλύσιμο ρούχων: Φυσικοί τρόποι επαναφοράς του χρώματος
PLUS

Πλύσιμο ρούχων: Φυσικοί τρόποι επαναφοράς του χρώματος

Πλύσιμο ρούχων: Διάβασε αυτό πριν πετάξεις ή χαρίσεις το αγαπημένο σου ρούχο

Ρούχα που ξέβαψαν, αυτή η μάστιγα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή ξεκινάτε βάζοντας πλυντήριο, βγάζετε τη μπουγάδα, αρχίζετε να απλώνετε, μέχρι που παρατηρείτε ότι το, μέχρι πριν την πλύση, λευκό σας μπλουζάκι έχει αποκτήσει γαλάζιες, ροζ ή πορτοκαλί, αόριστες στάμπες και γραμμές και δεν θυμίζει σε τίποτα το μπλουζάκι που βάλατε πριν από λίγο με τα χέρια σας στο πλυντήριο.

Η πρώτη σας σκέψη είναι ότι το μέχρι πριν από λίγο αγαπημένο σας μπλουζάκι είναι πια άχρηστο, έπειτα σκέφτεστε να το πετάξετε αλλά επειδή ίσως κάτι τέτοιο να μην είναι σωστό λέτε μήπως καλύτερα να το χαρίσετε. Μπορεί όμως αν προλάβεις να διαβάσεις τα παρακάτω, να σώσεις το ρούχο που αγαπάς τόσο και δεν χρειαστεί να κάνεις τίποτα από τα παραπάνω που θα σε πληγώσει.

Φυσικοί τρόποι να επαναφέρεις τα ρούχα που ξέβαψαν

Μαγειρική σόδα

Βάλτε ξανά για πλύσιμο τα ξεβαμμένα ρούχα στο πλυντήριο, σε πιο χαμηλή θερμοκρασία. Βάλτε κανονικά το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε και απλώς προσθέστε λίγες κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα.

Λευκό ξύδι και χυμό λεμονιού

Πρώτα, όσο τα ρούχα είναι ακόμη βρεγμένα, ρίξτε τα πάλι μέσα στο πλυντήριο, προσθέστε 1/2 ποτήρι ξίδι στη θήκη που βάζετε το απορρυπαντικό και ρυθμίστε την πλύση.

Όταν το πλυντήριο τελειώσει και όσο τα ρούχα είναι ακόμα νωπά, ρίξτε τα σε μια λεκάνη με νερό και φυσικό χυμό λεμονιού. Αφήστε τα για 24 ώρες και βάλτε τα πάλι στο πλυντήριο για άλλη μια πλύση.

Μαγειρική σόδα στα λευκά ρούχα

Η μαγειρική σόδα είναι γνωστή για την αφαίρεση οσμών, όμως έχει και λευκαντικές ιδιότητες. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε χημικά λευκαντικά είναι μια πολλή καλή φυσική λύση. Η μαγειρική σόδα στο πλύσιμο των λευκών ρούχων θα τα φρεσκάρει, θα αφαιρέσει τους λεκέδες και τις δυσάρεστες οσμές. Επίσης, μαλακώνει τα ρούχα, ενισχύει τη δράση τoυ απορρυπαντικού και ακόμα καθαρίζει το πλυντήριο.

Προσθέστε 1/2 φλυτζάνι μαγειρική σόδα μαζί με το απορρυπαντικό στο πλυντήριο. Η μαγειρική σόδα αποτελεί ένα ήπιο φυσικό καθαριστικό λεκέδων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα περισσότερα είδη υφασμάτων. Αν στο ρούχο υπάρχει ένας λεκές από λάδι, λίπη ή τρόφιμα, φτιάξτε μια παχιά αλοιφή αναμιγνύοντας μαγειρική σόδα με νερό. Απλώστε την επάνω στον λεκέ και αφήστε την να παραμείνει μέχρι να στεγνώσει. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το ρούχο για να αφαιρεθεί η αλοιφή.

Χλωρίνη και μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα στο πλυντήριο λειτουργεί σαν ενισχυτικός παράγοντας της χλωρίνης. Ρίξτε 1/2 φλυτζάνι μαγειρική σόδα και 1/2 φλυτζάνι χλωρίνη μαζί όταν πλένετε λευκά ρούχα. Η μαγειρική σόδα καλύπτει τη μυρωδιά της χλωρίνης και την κάνει πιο αποτελεσματική. Έτσι, τα λευκά ρούχα γίνονται πιο λευκά και φρεσκάρονται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις