Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

29

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τιμές καυσίμων: Αγγίζει τα €2 η μέση τιμή της αμόλυβδης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τιμές καυσίμων: Αγγίζει τα €2 η μέση τιμή της αμόλυβδης

Τιμές καυσίμων: Το κόστος της βενζίνης για το φετινό Πάσχα φτάνει τα δύο ευρώ

Στα ύψη βρίσκονται οι τιμές των καυσίμων, με την αμόλυβδη να βρίσκεται μία ανάσα από το φράγμα των 2 ευρώ. Ήδη, σε πολλές απομακρυσμένες περιοχές της χώρας η τιμή της αμόλυβδης ξεπέρασε τα 2 ευρώ ανά λίτρο, κάτι που από σήμερα συμβαίνει και σε πολλά πρατήρια της Αττικής. Στις Κυκλάδες η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτ. ήταν τη Δευτέρα 15 Απριλίου στα €2,192 και στα Δωδεκάνησα €2,121. Πανελλαδικά, οι μέσες τιμές των καυσίμων ανά λίτρο έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

• Αμόλυβδη: €1,965 (95οκτ), €2,145 (100οκτ)
• Πετρέλαιο κίνησης: 1,715€/lt
• Υγραέριο: €0,887

Οι έλεγχοι στα τιμολόγια

«Το μάρμαρο το πληρώσαμε. Δύο μήνες τώρα οι τιμές των καυσίμων αυξάνονται χωρίς αιτιολογία. Παρακολουθούμε τη βενζίνη να είναι στα 1,97 με προοπτική να φτάσει τα δύο ευρώ. Αυτό θα το αντιμετωπίζουμε μέχρι το Πάσχα», λέει ο πρόεδρος των πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου. «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι δε θα έχουμε περαιτέρω κλιμάκωση. Έχει αποδείξει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι σε περιπτώσεις έκτακτων καταστάσεων δεν αφήνει ποτέ τους πολίτες αβοήθητους», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, και πραγματοποιούν αυστηρούς ελέγχους ξεσκονίζοντας τιμολόγια σε πρατήρια υγρών καυσίμων αλλά και στην αγορά των τροφίμων, που αναμένεται να επηρεαστεί με νέες ανατιμήσεις, λόγω του κόστους μεταφοράς.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις