Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σίδνεϊ επίθεση σε εμπορικό: Η αποκάλυψη των γονέων του δράστη
ΚΟΣΜΟΣ

Σίδνεϊ επίθεση σε εμπορικό: Η αποκάλυψη των γονέων του δράστη

Σίδνεϊ επίθεση σε εμπορικό: Τι λέει ο πατέρας του δράστη

Ο 40χρονος, ο οποίος το Σάββατο επιτέθηκε και μαχαίρωσε θανάσιμα έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 12 σε εμπορικό κέντρο σε προάστιο του Σίδνεϊ, ήταν «οργισμένος επειδή δεν μπορούσε να βρει κοπέλα», όπως είπαν οι γονείς του. Η δήλωσή τους έρχεται να επιβεβαιώσει την εκτίμηση της αστυνομίας ότι ο Τζόελ Κάουτσι φαίνεται πως είχε κυρίως στόχο γυναίκες, καθώς πέντε από τα έξι θύματά του καθώς και τα περισσότερα από τα 12 άτομα που τραυμάτισε ήταν γυναίκες. Ο 76χρονος πατέρας του, Άντριου Κάουτσι, εξέφρασε τη «βαθιά θλίψη» του για τα θύματα, λέγοντας ότι ο γιος του ήταν ένα «πολύ άρρωστο αγόρι», που ήταν απογοητευμένο. «Είναι ο γιος μου. Κι αγαπώ ένα τέρας… για σας είναι τέρας. Για μένα ήταν ένα πολύ άρρωστο αγόρι. Ήθελε να βρει κοπέλα, δεν είχε κοινωνικές δεξιότητες κι έχασε τα μυαλά του επειδή ήταν απογοητευμένος», είπε ο πατέρας του.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι πρόσφερε σε έναν Γάλλο, που αντιμετώπισε τον δράστη του φονικού στο Σίδνεϊ με ένα κολονάκι, τη δυνατότητα παραμονής στην Αυστραλία για όσο διάστημα θέλει, καθώς και να αποκτήσει την αυστραλιανή υπηκοότητα. Τα ΜΜΕ στην Αυστραλία χαρακτήρισαν «άνθρωπο με το κολονάκι» τον Γάλλο οικοδόμο Νταμιάν Γκερό, που εθεάθη σε βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος να αντιμετωπίζει τον Τζόελ Κάουτσι σε έναν ανελκυστήρα στο εμπορικό κέντρο στο προάστιο του Σίδνεϊ.

Οι ευχαριστίες του Αλμπανέζι

Ο Αλμπανέζι ευχαρίστησε τον Γκερό για την «εξαιρετική γενναιότητά» του και προσφέρθηκε να λύσει το θέμα με τη βίζα του, που λήγει τον Ιούλιο. «Είσαι καλοδεχούμενος εδώ, είσαι καλοδεχούμενος να παραμείνεις όσο το επιθυμείς. Είναι ένα άτομο που θα ήταν καλοδεχούμενο να γίνει Αυστραλός υπήκοος, αν και αυτό θα συνιστούσε, φυσικά, απώλεια για τη Γαλλία», είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις