Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κουβέρτες για αστέγους: H εθελοντική εργασία μίας 13χρονης στην Αγγλία
ΚΟΣΜΟΣ

Κουβέρτες για αστέγους: H εθελοντική εργασία μίας 13χρονης στην Αγγλία

Κουβέρτες για αστέγους: Έφτιαξε επτά κουβέρτες, με την καθεμία να αποτελείται από περίπου 56 σακουλάκια από πατατάκια

Η Savana Isles είναι μία 13χρονη έφηβη, η οποία ζει στο Hastings της Αγγλίας, κατάφερε να φτιάξει επτά κουβέρτες, με την καθεμία να αποτελείται από περίπου 56 σακουλάκια από πατατάκια, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο, ως μέσο εκπλήρωσης των απαιτήσεων εθελοντισμού για το DofE Bronze Award. Οι κουβέρτες φτιάχτηκαν για την Εταιρεία Κοινοτικού Ενδιαφέροντος (CIC) Crisp Packet Project, η οποία εδρεύει στο St Leonards-on-Sea, στο Sussex, και δημιουργεί αντικείμενα, όπως κουβέρτες επιβίωσης και καλύμματα υπνόσακων, από πλαστικό. Η νεαρή μαθήτρια δήλωσε σε τοπικό πρακτορείο ειδήσεων: «Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό για τη γειτονιά μου» και παραδέχτηκε πως δεν γνώριζε ότι τα σακουλάκια από τα πατατάκια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή θερμικών κουβερτών. «Στην πραγματικότητα δεν ήξερα τι μπορούσες να κάνεις με τα πακέτα από τα πατατάκια, αλλά μόλις πήγα στην εταιρεία, είδα τι μπορούσες να φτιάξεις και ήταν πολύ ενδιαφέρον», είπε.

Η Pen Huston, η ιδρύτρια της εταιρείας, δήλωσε ότι για να φτιαχτούν οι κουβέρτες, απαιτούνται άδειες, καθαρές συσκευασίες από πατατάκια, που ανοίγονται πλήρως και ενώνονται αφού σιδερωθούν κάτω από χαρτί ψησίματος. «Αφού κάνετε λωρίδες των τεσσάρων στη σειρά, τις ενώνετε όλες μαζί και συνεχίζετε μέχρι να φτιάξετε την κουβέρτα. Όλες οι κουβέρτες και τα αντικείμενά μας συγχωνεύονται μεταξύ τους με διαφανή πλαστικά απόβλητα από μια εταιρεία καναπέδων, σταματώντας έτσι το πλαστικό που καταλήγει στις χωματερές». Το νεαρό κορίτσι είπε ότι ήταν αρκετά εύκολο να συναρμολογήσει τις κουβέρτες μόλις της δόθηκε ένα σεμινάριο από τους αρμόδιους της εταιρείας, αλλά πρόσθεσε: «Πρέπει να είσαι ακριβής, οπότε πρέπει να βεβαιωθείς ότι τα πακέτα έχουν όλα το ίδιο μέγεθος». Από στόμα σε στόμα μεταξύ της οικογένειας, των φίλων και των κατοίκων της περιοχής, συγκέντρωσε εκατοντάδες πακέτα για να τα χρησιμοποιήσει για τις κουβέρτες, ενώ χρησιμοποίησε και πακέτα που δόθηκαν στο Crisp Packet Project μέσω δωρεών.

«Το αγαπημένο μου σημείο ήταν ότι θα βοηθήσουμε πολύ κόσμο»

Σύμφωνα με τις δηλώσεις το κοριτσιού σχετικά με το πιο σημείο του project είναι εκείνο που ξεχώρισε είπε: «Το αγαπημένο μου σημείο ήταν όταν είδα πόσες κουβέρτες φτιάξαμε και το γεγονός ότι θα βοηθήσουμε πολύ κόσμο». Οι κουβέρτες επιβίωσης ή διάσωσης χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο σε έκτακτες καταστάσεις, όπως φωτιές, για την προστασία των ανθρώπων από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες ή σε καταστάσεις ψύχους, ως προστασία από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Οι κουβέρτες της Savana δόθηκαν στη φιλανθρωπική οργάνωση London Homeless Welfare Team, που προσφέρει βοήθεια σε άστεγους ανθρώπους.

Πηγή: marie claire

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις