Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Διαστημικό σκουπίδι στη Φλόριντα: Η επιβεβαίωση της NASA
ΚΟΣΜΟΣ

Διαστημικό σκουπίδι στη Φλόριντα: Η επιβεβαίωση της NASA

Διαστημικό σκουπίδι στη Φλόριντα: Η NASA επιβεβαίωσε πως το αντικείμενο που διαπέρασε σπίτι στη Φλόριντα προερχόταν από τον ΔΔΣ

Παρά λίγο να γίνει ατύχημα από αντικείμενο που έπεσε από τον Διαστημικό Σταθμό και διαπέρασε την οροφή αλλά και δύο ορόφους του σπιτιού ενός κατοίκου της Φλόριντα των ΗΠΑ. Μάλιστα, ο άνδρας ανέφερε πως το αντικείμενο θα μπορούσε να είχε χτυπήσει τον γιο του.  Το περιστατικό συνέβη στις 8 Μαρτίου 2024, όταν ένας κάτοικος της Φλόριντα ανάρτησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ μία φωτογραφία ενός γκρίζου, ημι-κυλινδρικού αντικειμένου, το οποίο είχε διαπεράσει το σπίτι του.

Ο ίδιος το πήρε και το παρέδωσε στην υπηρεσία διαστήματος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για πτώση αντικειμένου από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ). Εχθές, Δευτέρα, η NASA επιβεβαίωσε πως το αντικείμενο αυτό προέρχεται από τη διαστημική υπηρεσία και πρόκειται για φορτίο αναλωμένων μπαταριών που απορρίφθηκαν το 2021 και είχε θεωρηθεί πως θα καταστρέφονταν κατά την επανείσοδό τους στη γήινη ατμόσφαιρα, χωρίς να προκαλέσουν κάποιο κίνδυνο. Το αντικείμενο, βάρους περίπου 700 γραμμαρίων, αποτελείται από κράμα μετάλλου ονομαζόμενο Inconel. Η NASA τόνισε πως θα διενεργήσει έρευνα προκειμένου αφενός να κατανοήσει γιατί το αντικείμενο δεν καταστράφηκε τελείως όταν μπήκε στη γήινη ατμόσφαιρα κι αφετέρου αν χρειάζεται να αλλάξει πρακτικές και διαδικασίες.

Διαστημικά αντικείμενα που έχουν πέσει στη Γη

Περιστατικά που άνθρωποι έχουν βρει παράξενα αντικείμενα στη Γη τα οποία έπεσαν από τον ΔΔΣ έχουν καταγραφεί ξανά στο παρελθόν, ενώ πολλές από τις αποτυχημένες προσπάθειες εκτόξευσης πυραύλων και δορυφόρων, οδήγησαν κατοίκους διαφόρων περιοχών να τα «μαζεύουν». Πάνω από 6.000 τόνοι ανθρωπογενούς υλικού έχουν προσγειωθεί στη Γη καθώς επιβίωσαν από το μεγάλο τους ταξίδι, σύμφωνα με την Aerospace Corporation, ένα διαστημικό ερευνητικό κέντρο.

Το 1997 μία γυναίκα ένιωσε κάτι να «βουρτσίζει« τον ώμο της κατά τη βραδινή της βόλτα στην Οκλαχόμα, και είδε μία λωρίδα φωτός στον ουρανό. Αποδείχθηκε πως ήταν ένα τμήμα του αμερικανικού πυραύλου Delta II, ο οποίος είχε εκτοξευθεί ένα χρόνο νωρίτερα. Την ίδια ώρα, μία δεξαμενή καυσίμου 580 λιβρών (260 κιλών) από τον ίδιο πύραυλο χτύπησε στο έδαφος στο Τέξας, χάνοντας οριακά μια κατειλημμένη αγροικία, αναφέρει η NASA. Το 2022, οι αρχές της Αυστραλίας επιβεβαίωσαν ότι απανθρακωμένο συντρίμμι που κατέπεσε σε φάρμα όπου εκτρέφονται πρόβατα προερχόταν από διαστημόπλοιο της SpaceX.

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις