Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αυτογνωσία: Κάθε μέρα μια καινούργια αρχή
PLUS

Αυτογνωσία: Κάθε μέρα μια καινούργια αρχή

Το πως βλέπουμε τα πράγματα, επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε, μιλάμε και πράττουμε.

Φωτίζοντας τον ήλιο στην καρδιά μας

Γράφει η Βασιλική Τσίγγα

Κάθε μέρα μας δίνεται ένα πολύτιμο δώρο, μας προσφέρεται μια νέα ευκαρία για μια καινούργια αρχή. Αυτή η νέα ευκαιρία ονομάζεται σήμερα. Τώρα. Συνειδητοποιώντας ότι η κάθε μέρα, μας προσφέρεται για καινούργια πράγματα, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο ελπιδοφόρο μέλλον που ξεκινά από σήμερα.

Υπάρχει σε κάθε έναν άνθρωπο ένα πηγαίο φως στο κέντρο της καρδιάς του. Αυτός το φως, προσδιορίζεται από τις έννοιες της αγάπης, της καλοσύνης, της χαράς, της ευγένειας, του σεβασμού και της αρμονίας. Η αυτογνωσία και η αυτοβελτίωση βοηθούν στην εκδήλωση και το βίωμα αυτών των συναισθημάτων.

Η οπτική μας για τη ζωή, δηλαδή το πως βλέπουμε τα πράγματα, επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε, μιλάμε και πράττουμε.

Αν δηλαδή κάποιος εστιάζει στα όσα δεν έχει, ή στα όσα του είπε ο άλλος και τον πείραξαν, ή ακόμα μένει στο αρνητικό παρελθόν του, αυτό το φως δεν έχει χώρο να φανεί.

Οι περιοριστικές πεποιθήσεις, τα εσωτερικά εμπόδια, αλλά και οι διαστρεβλώσεις που μπορεί να έχει υιοθετήσει κάποιος από παιδί, απομακρύνουν όλα τα καλά και την αρμονία σε όλα τα επίπεδα της ζωής του.

Για να έχουμε μια ζωή γεμάτη πληρότητα και ευδαιμονία, χρειάζεται να έχουμε ένα ισχυρό θέλω. Να θέλουμε αυτόν τον ήλιο που έχουμε μέσα μας να τον ενεργοποιήσουμε. Είναι θέμα επιλογής, πρόθεσης και θέλησης σε ό,τι κάνουμε στη ζωή μας.

Η απελευθέρωση όλων των παραπάνω, βρίσκει χώρο μόνο όταν εμείς επιθυμούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο και να αφήσουμε αυτό το φως στην καρδιά μας να ανθίσει.

Είμαστε δημιουργοί της ζωή μας. Αυτό σημαίνει  ότι εμείς είμαστε οι σεναριογράφοι, οι πρωταγωνιστές και οι σκηνοθέτες.

Όταν κάποιος βλέπει ή εστιάζεται αποκλειστκά στα κακώς κείμενα της ζωής του, στις ελλείψεις, στις αποτυχίες ή στο παρελθόν που τον πληγώνει ακόμα, δεν μπορεί να υπάρξει επικοινωνία και σύνδεση με κάτι καλύτερο.

Όπου εστιαζόμαστε, αυτό μεγεθύνεται και πολλαπλασιάζεται. Αυτός ο πολλαπλασιασμός συμβαίνει και για τα αρνητικά και για τα θετικά.

Έχουμε τόσο πολλά καλά για να υμνήσουμε και να νιώθουμε ευγνωμοσύνη κάθε μέρα και κάθε στιγμή.

Άρχισε να μετράς τις ευλογίες σου. Την υγεία σου, το σπίτι σου, την οικογένεια σου, την εργασία σου. Το φαγητό που έχεις, το νερό,  τη φύση.  Δεν είναι αυτονόητα, αλλά δώρα που μας έχουν προσφερθεί .

Αυτή η αλλαγή της οπτικής, θα σε φέρει  με επαφή με τα πιο αγνά συναισθήματα που έχεις μέσα σου.

Εκ των ένδον, αυτός ο ήλιος της καρδιάς σου θα λάμπει, όταν αρχίσεις να σε αγαπάς περισσότερο και να εστιάζεις στα όμορφα πράγματα  της ζωής σου.

Ξεκίνα από σήμερα, από τώρα.

Θυμήσου, η κάθε μέρα είναι μια νέα ευκαιρία για εξέλιξη και πρόοδο.

Απόλαυσε το ταξίδι της ζωής με χαρά, αγάπη και ευγνωμοσύνη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις