Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

24

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μπακογιάννης Χάρβαρντ: Στοίχημα για την ποιότητα της Δημοκρατίας η συμμετοχή των νέων στα κοινά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης Χάρβαρντ: Στοίχημα για την ποιότητα της Δημοκρατίας η συμμετοχή των νέων στα κοινά

Μπακογιάννης Χάρβαρντ: Συμμετείχε σε μια συζήτηση με νέες και νέους

Στο Χάρβαρντ βρέθηκε σήμερα ο Κώστας Μπακογιάννης συμμετέχοντας σε μια συζήτηση με νέες και νέους. Μίλησαν, μεταξύ άλλων, την ανάγκη ενός νέου κώδικα επικοινωνίας και μιας σύγχρονης ατζέντας που θα εμπνέει, θα κινητοποιεί και θα απαντά στις διαγενεακές ανισότητες και αδικίες στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι νέες και οι νέοι σήμερα αποτελούν την πλέον μορφωμένη και ευρωπαϊκή γενιά στην ιστορία της πατρίδας μας. Ταυτόχρονα, όμως, έχουν, όχι άδικα, ισχυρή αίσθηση πως θα είναι οι πρώτοι, τις τελευταίες δεκαετίες, που θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους, τόνισε σε ανάρτησή του ο Κώστας Μπακογιάννης. Και πρόσθεσε: «Η δικαιολογημένη απογοήτευση τους απομακρύνει από την πολιτική πραγματικότητα. Κοιτώντας στο μέλλον, η συμμετοχή τους στα κοινά θα αποτελέσει στοίχημα για την λειτουργία και την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στο Center for European Studies at Harvard University για την ανάγκη ενός νέου κώδικα επικοινωνίας και μιας σύγχρονης ατζέντας που θα εμπνέει, θα κινητοποιεί και θα απαντά στις διαγενεακές ανισότητες και αδικίες στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις