Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αθήνα -Τρίκαλα σε 3 ώρες: Πότε θα είναι έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος που αλλάζει την Κεντρική Ελλάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αθήνα -Τρίκαλα σε 3 ώρες: Πότε θα είναι έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος που αλλάζει την Κεντρική Ελλάδα

Αθήνα-Τρίκαλα σε 3 ώρες: Πρόκειται για τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας Ε65

Ένα έργο πνοής, που θα ενισχύσει την οικονομία σε εθνικό επίπεδο και θα καταστήσει ευκολότερη την πρόσβαση από τη Νότια Ελλάδα στη Μακεδονία (και το αντίστροφο) βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή του. Πρόκειται για τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας Ε65 που, όπως δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην εκπομπή του EΡΤNews «Συνδέσεις», θα παραδοθεί στην κυκλοφορία στις 23 Απριλίου, σε εκδήλωση που θα παραστεί τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Στις 23 Απριλίου με τον πρωθυπουργό θα δώσουμε στην κυκλοφορία όλο τον οδικό άξονα μέχρι και την Καλαμπάκα, όχι μόνο το Λαμία – Ξυνιάδα αλλά και το Τρίκαλα – Καλαμπάκα. Ο Ε65 θα είναι πλήρως ολοκληρωμένος από τις Θερμοπύλες, ουσιαστικά από τη Λαμία, μέχρι την Καλαμπάκα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Υπενθυμίζεται ότι το Λαμία – Ξυνιάδα και το Τρίκαλα – Καλαμπάκα θα ενωθούν μέσω του εν λειτουργία από το 2017 τμήματος Ξυνιάδα-Τρίκαλα. Μετά από τις 23 Απριλίου, θα απομένει η παράδοση του τμήματος από την Καλαμπάκα έως την Εγνατία Οδό, κάτι το οποίο όταν γίνει θα σημάνει την πλήρη ολοκλήρωση του Ε65 που θα διαθέτει την αναγκαία χωρητικότητα ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου 2 λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Το έργο έχει συνολικό μήκος 238,5 χλμ. καθώς αφορά και στη διαχείριση και συντήρηση του τμήματος της Α.Θ.Ε. από τη Σκάρφεια μέχρι τις Ράχες Φθιώτιδας (συνολικό μήκος 57 χλμ.).

Ο Ε65 έχει στρατηγική σημασία για την ανάπτυξη της χώρας και της Περιφέρειας καθώς θα συνδέει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας -που λειτουργεί ως πύλη της Ελλάδας προς την Κεντρική Ευρώπη- με το λιμάνι του Βόλου και η χώρα μας θα αποκτήσει σύνδεση με τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα. Παράλληλα το ταξίδι από τη Λαμία έως την Εγνατία Οδό θα διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά, η διαδρομή Τρίκαλα – Αθήνα θα αποκτήσει διάρκεια περίπου 3 ωρών, και η διαδρομή Καρδίτσα – Αθήνα 2 ωρών και 30 λεπτών. Όλες οι μεγάλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας θα γλιτώνουν περισσότερες από 2 ώρες στο ταξίδι τους για την πρωτεύουσα, ενώ το έργο θα συμβάλλει σημαντικά και στην ανάπτυξη της περιοχής της Λαμίας, αφού η σύνδεσή του Ε65 με τον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. θα πραγματοποιείται μετά τον  Α/Κ Θερμοπυλών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις