Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σίδνεϋ επίθεση με μαχαίρι: Σοκ σε εμπορικό κέντρο
ΚΟΣΜΟΣ

Σίδνεϋ επίθεση με μαχαίρι: Σοκ σε εμπορικό κέντρο

Πέντε νεκροί και 7 τραυματίες από επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϋ

Πέντε νεκροί και 7 τραυματίες είναι έως τώρα ο απολογισμός των θυμάτων μετά επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ στην Αυστραλία. Συνολικά οι νεκροί είναι 6, μαζί με τον δράστη. Ο άνδρας που κρατούσε το μαχαίρι και επιτέθηκε σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολίτες, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από γυναίκα αστυνομικό.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η αστυνομικός πυροβόλησε τον δράστη, ο οποίος έπεσε νεκρός στο έδαφος. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρησης της αστυνομίας προκειμένου να ξεκαθαριστεί αν υπάρχει και δεύτερος δράστης, ώστε να εντοπιστεί και να ακινητοποιηθεί. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ένα βρέφος 9 μηνών και η μητέρα του.

Στα social media ήδη κυκλοφορούν φωτογραφίες και βίντεο με τον δράστη να κρατάει μαχαίρι και έναν πολίτη να προσπαθεί να τον ακινητοποιήσει. Σε άλλο βίντεο φαίνεται ο δράστης να κινείται μέσα στο εμπορικό κέντρο και οι πολίτες να τρέχουν έντρομοι να κρυφτούν προκειμένου να γλιτώσουν.

Βίντεο που έχει ανέβει στα social media δείχνει τη στιγμή που γυναίκα αστυνομικός έχει ακινητοποιήσει τον δράστη.

Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν σήμερα από ένα εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ, μετά από υποψίες για επίθεση με μαχαίρι, όπως ανέφερε η ειδησεογραφική σελίδα news.com.au.

Μία αστυνομική επιχείρηση εξελίχθηκε σε ένα πολυσύχναστο από κόσμο εμπορικό κέντρο κοντά στην Ακτή Μπόντι, μετά από τις υποψίες για επίθεση με μαχαίρι το απόγευμα του Σαββάτου (τοπική ώρα), σύμφωνα με την ίδια ειδησεογραφική σελίδα. Δύο αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί. Ένας από τους μάρτυρες δήλωσε ότι είδε μία γυναίκα ξαπλωμένη στο έδαφος πριν ο ίδιος, βρει καταφύγιο σε ένα κοσμηματοπωλείο. Η πολιτειακή αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, χωρίς ωστόσο, να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αρκετές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν πλήθη ανθρώπων να εγκαταλείπουν το εμπορικό κέντρο, ενώ περιπολικά της αστυνομίας και οχήματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έφταναν στην περιοχή. Οι αστυνομικές αρχές παρότρυναν τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι έρευνες για το περιστατικό. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές στο Σίδνεϊ, ένας άντρας δέχθηκε πυροβολισμό στο εμπορικό κέντρο, μετά από αναφορές για πολλαπλές επιθέσεις κατά πολιτών με μαχαίρι.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις