Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διονύσης Γκούσκος ΠΑΣΟΚ: Πέθανε ο πρώην βουλευτής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διονύσης Γκούσκος ΠΑΣΟΚ: Πέθανε ο πρώην βουλευτής

Ως δικηγόρος, ο Διονύσης Γκούσκος είχε συμμετάσχει σε σημαντικές δίκες πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος όπως του Ειδικού Δικαστηρίου και της ΟΤΕ -Siemens.

Πέθανε ο πρώην βουλευτής Ζακύνθου του ΠΑΣΟΚ και διακεκριμένος δικηγόρος, Διονύσης Γκούσκος σε ηλικία 75 ετών. Ο Διονύσης Γκούσκος γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 1949 στη Ζάκυνθο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε ως δικηγόρος Αθηνών. Πολιτεύτηκε για πρώτη φορά στις εκλογές του 2000, χωρίς να είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ και δεν θέλησε να είναι υποψήφιος έκτοτε, παραιτούμενος κι από την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ, επανερχόμενος στη δικηγορία.

Κατά τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας διατέλεσε μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, της Ειδικής Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος του 2001 και της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής. Ως δικηγόρος Αθηνών είχε συμμετάσχει σε σημαντικές δίκες πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος όπως του Ειδικού Δικαστηρίου (1991), των Διοικητών ΔΕΚΟ (1992) των τηλεφωνικών υποκλοπών 1981-1989, της υπόθεσης ΟΤΕ -Siemens (1994-1997), της παράνομης χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων (Siemens 2008).

Εφυγε χθες 11 Απριλίου 2024 από τη ζωή μετά από μια δύσκολη μάχη με τον καρκίνο. Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του θα γίνει την Κυριακή το μεσημέρι στις 12.00 στο χωριό που γεννήθηκε στα Πηγαδάκια Ζακύνθου.

Το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ

“Η απώλεια του πρώην βουλευτή Ζακύνθου του ΠΑΣΟΚ, Διονύση Γκούσκου, μας γεμίζει θλίψη. Διακεκριμένος νομικός πρωταγωνίστησε σε σημαντικές δικαστικές υποθέσεις της δεκαετίας του ’90. Υπηρέτησε με αφορίωση το όραμα για μια δίκαιη κοινωνία κατά την άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων. Η ευγένεια, η μαχητικότητα και η απαράμιλλη επιστημονική του συγκρότηση χαρακτήρισαν την πολιτική και νομική του διαδρομή. Απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του” ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις