Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Αεροπορικές αποστολές κοκαΐνης: Από τα σαμπουάν… στην τεκίλα!
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αεροπορικές αποστολές κοκαΐνης: Από τα σαμπουάν… στην τεκίλα!

Τα μπουκάλια ήταν γεμάτα... παραισθήσεις

Τα «γεμάτα» μπουκάλια της τεκίλα δεν περιείχαν, παρά ελάχιστη ποσότητα του διάσημου ποτού του Μεξικού, δηλαδή μόνο για την μυρωδιά!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Γιατί μέσα σε αυτά, άνθρωποι των καρτέλ είχαν τοποθετήσει κοντά στα πέντε κιλά κοκαΐνη σε υγρή μορφή, ρίχνοντας και λίγη τεκίλα για την μυρίσει κάποιος που τυχόν θα άνοιγε τα μπουκάλια. Τη μεταφορά από το Σάο Πάολο στην Αθήνα – αεροπορικώς- την προτιμούν τα καρτέλ τελευταία, ενώ την αεροπορική μεταφορά είχαν αναθέσει έναντι μικρής βέβαια αμοιβής, όπως γίνεται με τα «βαποράκια», σε έναν 25χρονο Βραζιλιάνο. Ωστόσο, όταν η πτήση του προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το κλιμάκιο των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών που εδρεύσει μόνιμα στον χώρο, ανακάλυψε το πραγματικό περιεχόμενο των μπουκαλιών, που ήταν και πάνω από 4 κιλά κοκαΐνη.

Ο 25χρονος Βραζιλιάνος, ανακοίνωσε η Αστυνομία, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο δράσεων της Δίωξης, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών μέσω αεροπορικών οδών στη χώρα μας. Είχαν φθάσει και στην κατοχή τους πληροφορίες, οπότε, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

4 κιλά και 880 γραμμάρια κοκαΐνη

Κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο, συμπληρώνει η Αστυνομία,  βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν: Τέσσερα κιλά και 880 γραμμάρια υγρής κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ και των 255 ρεάλ Βραζιλίας κινητό τηλέφωνο και αποσκευή. Γίνεται σαφές ότι ένα από τα καρτέλ που δραστηριοποιείται στη Βραζιλία, εφοδίασε τον 25χρονο μεταφορέα, πέραν των άλλων και με το ποσό των 450 ευρώ. Αυτό, συμβαίνει, για να ακολουθηθούν τα βήματα που ορίζουν οι ίδιοι οι μεγαλέμποροι. Το πρώτο βήμα, αν καταφέρει ο μεταφορέας να περάσει τον έλεγχο πριν βγει στην Αθήνα, είναι να έχει στη διάθεσή του χρήματα για να διαμείνει σε δωμάτιο κεντρικού ξενοδοχείου.

Το τηλεφώνημα 

Όταν αυτό γίνει-και το μαθαίνουν τα καρτέλ με τηλεφώνημα στο κινητό που του έχουν δώσει- γνωρίζει ότι στον ίδιο αριθμό θα αναμένει τηλεφώνημα από τους επίδοξους παραλήπτες της κοκαΐνης.

Το «μαγείρεμα»

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς η  υγρή κοκαΐνη είναι άοσμη και δεν ανιχνεύεται, τα άτομα, που θα την παραλάμβαναν  θα την στερεοποιούσαν ξανά, με… «μαγείρεμα»» και θα προέκυπτε η καθαρή της μορφή. Στη συνέχεια θα την «έσπαγαν» και θα την πωλούσαν σε μικρότερης δυναμικής εμπόρους οι οποίοι θα φρόντιζαν να παραδοθεί σε άτομα του πελατολογίου τους.

Ανάλογες περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί ξανά στη χώρα μας από την Δίωξη, με την υγρή κοκαΐνη κρυμμένη μέσα σε σαμπουάν. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η σύλληψη  προ καιρού και πάλι στο ίδιο αεροδρόμιο 53χρονης αλλοδαπής, η οποία είχε φθάσει αεροπορικώς στην Αθήνα από τον Παναμά μέσω Κωνσταντινούπολης. Στις αποσκευές της είχε κρύψει σε πέντε μπουκάλια σαμπουάν, τότε,  2.230 γραμμάρια κοκαΐνης, σε παχύρρευστη μορφή.

Και εκεί θα ακολουθείτο η ίδια πρακτική που προαναφέρθηκε, ωστόσο, συνελήφθη στα Πατήσια και ο επίδοξος παραλήπτης και προέκυψε ότι το ζευγάρι είχε ενταχθεί σε κύκλωμα κοκαΐνης της Νοτίου Αμερικής, που διοχέτευε κοκαΐνη σε πολλές ,χώρες του κόσμου. Από έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε ο 51χρονος παραλήπτης των ναρκωτικών και συνελήφθη στα Πατήσια. Η αστυνομία αναζητά τον αλλοδαπό που στρατολόγησε την 53χρονη για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Οι αρχές διαπίστωσαν ότι αποτελούν μέλη ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης, από χώρες της Νότιας Αμερικής στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις