Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παιδική κακοποίηση: Χορωδία μαθητών δημοτικού συγκινεί με την ερμηνεία της
ΕΛΛΑΔΑ

Παιδική κακοποίηση: Χορωδία μαθητών δημοτικού συγκινεί με την ερμηνεία της

Παιδική κακοποίηση: Τη δική τους ερμηνεία του τραγουδιού «Ταυτότητα και επάγγελμα παιδί» έκαναν οι μαθητές του 17ου δημοτικού Καλλιθέας

Μία απόλυτα συγκινητική ερμηνεία του τραγουδιού «Ταυτότητα και επάγγελμα παιδί» εκτέλεσαν οι μαθητές της χορωδίας του 17ου δημοτικού σχολείου Καλλιθέας, στο πλαίσιο της 16ης πανελλήνιας συνάντησης σχολικών χορωδιών στην Καρδίτσα. Το τραγούδι δημιουργήθηκε με αφορμή την υπόθεση κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό, με ερμηνεία και μουσική του Γιώργου Χουβαρδά και στίχους από τον Κωνσταντίνο Τσακαλάκη και έγινε σύμβολο κατά της παιδικής κακοποίησης. Οι μαθητές ερμήνευσαν το τραγούδι υπό επιμέλεια και διεύθυνση της Ράνιας Ααρών και έστειλαν το δικό τους μήνυμα.

Η συγκινητική ερμηνεία έκανε ακόμη και μία μικρή μαθήτρια να κλάψει την ώρα που τραγουδούσε, κάτι που δείχνει το πόσο βαθιά επηρεασμένα και φορτισμένα συναισθηματικά είναι σήμερα τα παιδιά, βλέποντας όλα αυτά τα περιστατικά να βγαίνουν στη δημοσιότητα. Οι δραματικές διαστάσεις που έχει λάβει η παιδική κακοποίηση και η έκθεση των παιδιών σε όλα όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητα, έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον συναισθηματισμό τους καθώς βλέπουν να χάνεται η αθωότητα από πολύ νωρίς. Στο τέλος του τραγουδιού οι μαθητές παραλλάσσοντας τους στίχους του «Κεμάλ» από τον Μάνου Χατζιδάκι, λένε με ανατριχιαστικό τρόπο: «Καληνύχτα, Κεμάλ! Αυτός ο κόσμος στο χέρι μας είναι να αλλάξει».

«Το τραγούδι μας βρήκε τα σωστά στόματα»

Οι δημιουργοί του τραγουδιού δήλωσαν συγκινημένοι από την ερμηνεία των μαθητών και θέλησαν να τη μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στέλνοντας το δικό τους μήνυμα. Όπως χαρακτηριστικά έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής τους οι δύο δημιουργοί, Γιώργος Χουβαρδάς και Κωνσταντίνος Τσακαλάκης:

«Το τραγούδι μας βρήκε τα σωστά στόματα, εκείνα των μικρών παιδιών, που αντέχουν ν’ αγαπούν αληθινά κι αθώα, όπως ακριβώς πρέπει. Και κάπως έτσι η συγκίνησή μας έγινε και πάλι ανείπωτη κι ακόμα μεγαλύτερη από εκείνη που νιώσαμε πριν από μερικούς μήνες, όταν κυκλοφορήσαμε για πρώτη φορά αυτό μας το κομμάτι. Προ ολίγων ωρών, λοιπόν, μας έστειλαν αυτό το υπέροχο βίντεο και νιώσαμε την ανάγκη να το μοιραστούμε μαζί σας, μαζί με την ελπίδα των παιδιών και τη δικιά μας ότι “αυτός ο κόσμος στο χέρι μας είναι να αλλάξει”, όπως είπανε στο τέλος, παραλλάσσοντας εύστοχα τους στίχους του ποιητή Νίκου Γκάτσου από το τραγούδι “Κεμάλ” σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Ευχαριστούμε πολύ, παιδιά! Ευχαριστούμε γι’ αυτή την ένωση, για το μήνυμα, τη συγκίνηση και την αλήθεια σας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις