Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μπέος – Βόλος: Μήνυση κατά του δημάρχου υπέβαλε ο Κ. Γαργαλάς
ΕΛΛΑΔΑ

Μπέος – Βόλος: Μήνυση κατά του δημάρχου υπέβαλε ο Κ. Γαργαλάς

Μπέος - Βόλος: Επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ του Αχιλλέα Μπέου και του δημοτικού συμβούλου Κώστα Γαργαλά

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη εχθές, Τρίτη 9 Απριλίου, αργά το βράδυ ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργαλάς. Η κατηγορία αφορούσε φράση που απήυθηνε ο δήμαρχος εναντίον του συμβούλου, την οποία και εξέλαβε ως απειλή. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του αυτοφώρου, ακολούθησε όμως προφορική εντολή εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος.  Είχε προηγηθεί ο ξυλοδαρμός του κ. Γαργαλά από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο του Μπέου, Βασίλη Ζαχείλα, μέσα στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒΣ), την Παρασκευή 5 Απριλίου.

Ο λόγος που οδήγησε τον δημοτικό σύμβουλο της ΛΑ.Σ. στη μήνυση εναντίον του δημάρχου αφορά σε χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας δέχθηκε φραστική επίθεση από τον δήμαρχο, ο οποίος του είπε «Εσύ βάλε μυαλό», όταν βρέθηκε στα έδρανα του δημοτικού συμβούλου. Η φράση αυτή του Αχιλλέα Μπέου εξελήφθη ως απειλή εναντίον του Κώστα Γαργάλα και από τους δημοτικούς συμβούλους της ίδιας δημοτικής παράταξης, διότι κρίθηκε ότι συμφωνούσε και κατά κάποιο τρόπο επιβράβευε την ήδη καταδικαστέα συμπεριφορά του Βασίλη Ζαχείλα. Ο Κώστας Γαργάλας έκρινε πως με τη φράση «εσύ βάλε μυαλό» απειλείται ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του και γι’ αυτό κατέθεσε μήνυση κατά του δημάρχου.

 

Η ανακοίνωση του Αχιλλέα Μπέου

Όπως δήλωσε στη συνέχεια ο δήμαρχος Βόλου σε ανακοίνωση που εξέδωσε «προσήλθα αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα, υπέγραψα και αποχώρησα». Απέρριψε πως συνελήφθη, αλλά πως πήγε με δική του πρωτοβουλία στο τμήμα, καθώς « διαδικασία του αυτοφώρου δεν τηρείται για Δημάρχους», ενώ ανέφερε πως θα υπάρξει και αναλυτικότερη τοποθέτησή του για το θέμα σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει αύριο, Πέμπτη 11 Απριλίου, στο Δημαρχείο Βόλου. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μπέου:

«Σχετικά με τα περί δήθεν σύλληψής μου μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον μου ο γνωστός Γαργάλας, σημειώνω τα εξής: Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να υποβάλλει μήνυση για όποιο λόγο κρίνει εκείνος αναγκαίο, αναλαμβάνοντας βέβαια και τις ανάλογες ευθύνες. Είναι, όμως, επίσης βασική υποχρέωση των Εισαγγελικών Αρχών να αξιολογούν και να κρίνουν τη σοβαρότητα της κάθε μήνυσης, πριν προχωρήσουν στην όποια διαδικασία. Στην δική μου περίπτωση θέμα σύλληψης δεν υφίσταται. Προσήλθα αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα, υπέγραψα και αποχώρησα. Αλλωστε η διαδικασία του αυτοφώρου δεν τηρείται για Δημάρχους. Όσοι ζουν από το «επάγγελμα» της διαστρέβλωσης και της παραπληροφόρησης μπορούν να αναζητήσουν τη σχετική έκθεση του αξιωματικού υπηρεσίας και να ενημερωθούν, όσο κι αν τους ενοχλεί, για την αλήθεια. Εκτενώς και για το θέμα αυτό θα αναφερθώ στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσω αύριο, Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024, στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο Βόλου».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις