Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κως: Σύλληψη στρατιωτικού για ενδοοικογενειακή βία
ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Σύλληψη στρατιωτικού για ενδοοικογενειακή βία

Κως: Η γυναίκα ανέφερε ότι ο σύζυγός της την απείλησε με τη φράση: «θα δεις τι θα πάθεις»

Αστυνομικοί στην Κω προχώρησαν στην σύλληψη ενός στρατιωτικού για απειλή, σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή βία. Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης 9 Απριλίου έπειτα από καταγγελία της συζύγου του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα 47 ετών, ανέφερε ότι ο σύζυγό της την απείλησε με τη φράση: «θα δεις τι θα πάθεις», την τράβηξε από τα μαλλιά και την κλώτσησε με σκοπό να την διώξει από το σπίτι τους.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε με όχημα του Α.Τ. Κω σε φιλική ασφαλή κατοικία στην οποία φιλοξενείται ενώ δεν επιθυμούσε ιατροδικαστική εξέταση.

Ένα safe house σε κάθε περιοχή

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διατηρούν η ΕΛ.ΑΣ. και τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας, καθ’ όλο τος 2023 έχουν καταγγελθεί στις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές ανά τη χώρα συνολικά 13.342 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Από αυτά, τα 9.886 θύματα ήταν γυναίκες, ενώ τα 3.456 άνδρες. στη σύσκεψη που έγινε με αφορμή το στυγερό έγκλημα έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, κρίθηκε πως είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης και αντιμετώπισης παρόμοιων περιστατικών. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι «πέφτει μια πολύ βαριά σκιά πάνω από την ελληνική κοινωνία». Κάθε 45 λεπτά η αστυνομία δέχεται μία καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενώ επεσήμανε ότι θα δημιουργηθεί ένα «safe house» σε κάθε περιοχή.

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι «και η αστυνομία δεν μπορεί να τρέξει τόσο όσο τρέχουν οι εξελίξεις και το πρόβλημα είναι η ασφάλεια των θυμάτων». Όπως πρόσθεσε, οι αστυνομικοί πρέπει να λένε στα θύματα να παραμένουν στο αστυνομικό τμήμα. «Το βασικό ζητούμενο είναι η ασφάλεια την ώρα που μια γυναίκα εισέρχεται στο τμήμα, όλα αυτά τα εγκλήματα διώκονται αυτεπαγγέλτως, δεν χρειάζονται μηνύσεις» σημείωσε ο υπουργός. Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «εξασφαλίζουμε σε κάθε περιοχή ένα safe house για να μπορεί να οδηγείται η γυναίκα για όσο χρειαστεί». Όπως τόνισε, θα δημιουργηθούν 50-60 safe houses σε όλη τη χώρα, με το μέτρο να ξεκινά εντός της εβδομάδας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις