Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Θανάσης Ευθυμιάδης παιδιά: «Δεν πάνε τα παιδιά μου φροντιστήρια, το θεωρώ εγκληματικό»
LIFESTYLE

Θανάσης Ευθυμιάδης παιδιά: «Δεν πάνε τα παιδιά μου φροντιστήρια, το θεωρώ εγκληματικό»

Θανάσης Ευθυμιάδης παιδιά: "Προσπαθείς να πεις σε έναν Άγγλο τι είναι το φροντιστήριο στην Ελλάδα και δεν σε καταλαβαίνει"

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης φιλοξενήθηκε στο Στούντιο 4 το απόγευμα της Τρίτης. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τον λόγο που δεν θέλει να πηγαίνουν οι κόρες του στο φροντιστήριο και το πως κατάφερε να περιορίσει τα έξοδα της οικογένειάς του στα απαραίτητα. «Πήρα την απόφαση να αφήσω την τηλεόραση γιατί έτσι κι αλλιώς είχε έρθει η οικονομική κρίση το 2010 και πλέον οι αμοιβές δεν είχαν καμία σχέση με παλιά. Το θέμα της επιτυχίας και η δόξα θα μπορούσε να είναι το δέλεαρ, αλλά εκεί είπα όχι φίλε ζήτησες κάτι άλλο, ζήτησες δύο κορίτσια. Κάτσε να τα ευχαριστηθείς. Περιόρισε αυτά που χρειάζεσαι και όχι τις επιθυμίες σου. Ικανοποίησε πρώτα τις ανάγκες της οικογένειας και μετά θα δούμε αν θα περισσέψει. Ικανοποιώντας τις ανάγκες της οικογένειας, είχα πολύ λιγότερα έξοδα και δεν χρειαζόταν να δουλεύω στην τηλεόραση και μόνο με τη δουλειά του θεάτρου μπορούσα να ζούμε απλά και λιτά» δήλωσε ο Θανάσης Ευθυμιάδης.

«Δεν πάνε φροντιστήρια τα παιδιά μου, δεν έχει τέτοια. Ποτέ. Το θεωρώ εγκληματικό, προσβλητικό και είμαστε η μοναδική χώρα παγκοσμίως… Στα αγγλικά δεν υπάρχει λέξη. Προσπαθείς να πεις σε έναν Άγγλο τι είναι το φροντιστήριο στην Ελλάδα και δεν σε καταλαβαίνει. Πάνε σε ένα άλλο σχολείο για να μάθουν αυτά που έμαθαν στο κανονικό σχολείο; Τα αγγλικά τους τα κάνει η μαμά τους» εξομολογείται ο Θανάσης Ευθυμιάδης

Για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στο σχολείο

«Το σχολείο δεν με ενδιέφερε. Είχα κάποιες τραυματικές εμπειρίες στο δημοτικό, με τον δάσκαλο που με έδερνε, που τότε δεν καταλάβαινα γιατί με έδερνε, επειδή εγώ σηκωνόμουν όταν αυτός παρατούσε την τάξη και έκανα αστεία στα παιδιά να γελάνε, αυτός επειδή ήμουν ζωηρός… Δεν ήταν προσωπικό του, αυτός με την ευλογία και την άδεια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων». Ωστόσο, ο ηθοποιός υποστήριξε ότι αυτή η κατάσταση τον βοήθησε να στραφεί προς την τέχνη. Συγκεκριμένα, είπε: «Κατάλαβα μετά από χρόνια ότι αυτός ο άνθρωπος καλά με έκανε να μισήσω το σχολείο για να στραφώ προς την τέχνη. Οπότε, λοιπόν, υπήρχε μέσα μου αυτή η έννοια προς το σχολείο που δεν μου άρεσε, δεν μου ταίριαζε ο τρόπος με τον οποίο εκπαιδεύονται τα παιδιά σε αυτή τη χώρα. Η δωρεάν και υποχρεωτική παιδεία εμένα δεν μου άρεσε καθόλου, γιατί έτρωγα πολύ ξύλο».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι το ξύλο στο σχολείο συνεχίστηκε μέχρι τα χρόνια του γυμνασίου: «Πρόλαβα Γυμνάσιο αρρένων, έτρωγα ξύλο και στο Γυμνάσιο. Στη Β΄Γυμνασίου σταμάτησαν όλα αυτά που μας φέρανε και πέντε κορίτσια και ξαφνικά γίναμε μεικτό. Τις βλέπαμε σαν εξωγήινες. Ήταν ένα λάθος εκπαιδευτικό σύστημα που όλα αυτά τα κουσούρια του εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα. Ελπίζω να βρεθεί ένας φωτισμένος άνθρωπος στην παιδεία να τα αλλάξει» είπε αρχικά μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια».

«Ντόλτσε Βίτα»

Για τη συμμετοχή του στην «Ντόλτσε Βίτα» που εκτόξευσε την καριέρα του, ο Θανάσης Ευθυμιάδης είπε: «Μόλις έχω τελειώσει τη δραματική σχολή αριστούχος. Είμαι περιζήτητος. Μετρούσε και η εμφάνιση. Ήθελα να παίξω δραματικούς λόγους και με πήραν για το “Ντόλτσε Βίτα”. Μόλις άκουσα κωμωδία ξενέρωσα. Πήγα σπίτι, έμενα τότε με μία κοπέλα. Μου είπε “πώς πήγε το ραντεβού” και της είπα “τσάμπα σπατάλησα τον χρόνο μου” και πέταξα τα σενάρια στον καναπέ. Πήγα να περπατήσω στον λόφο Φιλοπάππου για να ξεχάσω το ανούσιο ραντεβού».

«Η κοπέλα όμως τυχερά και όχι τυχαία – και δεν είναι μια τυχαία κοπέλα, είναι μία από τις 2-3 αγάπες της ζωής μου, πολύ σημαντική παρουσία στη ζωή μου, δασκάλα θα έλεγα – διάβασε τα σενάρια και μόλις γύρισα από τον περίπατό μου μου είπε “αυτός ο ρόλος είναι για εσένα, εσύ πρέπει να τον παίξεις, εσύ θα το κάνεις”». Όμως, ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι την ημέρα της πρεμιέρας της σειράς, η κοπέλα του τον εγκατέλειψε: «Την ημέρα της πρεμιέρας με άφησε και έφυγε. Μου άφησε ένα σημείωμα και έγραφε “φεύγω, δεν ένιωθα ασφάλεια μαζί σου, όταν δεν σε ήξερε κανείς. Τώρα που θα σε ξέρει όλη η Ελλάδα και θα σε κυνηγάνε τα κορίτσια, τι θα κάνω; Θα τρελαθώ;”».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις