Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να στίψω το λεμόνι: Μυστικά για να μη χάσεις… σταγόνα!
PLUS

Πώς να στίψω το λεμόνι: Μυστικά για να μη χάσεις… σταγόνα!

Πώς να στίψω το λεμόνι: Οι περισσότεροι από εμάς, το πετάμε... νωρίς

Ετοιμάζεσαι να κάνεις λεμονάδα; Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, δεν θα σου ξεφύγει ούτε σταγόνα από το χυμό τους!

1. Διάλεξε ένα βαρύ αλλά μαλακό λεμόνι: Πρέπει να είναι ελαφρώς μαλακό (που σημαίνει και ζουμερό), αλλά και βαρύ (που επίσης σημαίνει ζουμερό).

2. Διατήρησε τα λεμόνια σου στο ψυγείο: Οι χαμηλές θερμοκρασίες διαστέλλουν και διασπούν τα κύτταρα της φλούδας τους, κάνοντάς τα πιο μαλακά και διευκολύνοντας το ζούληγμα.

3. Βάλε τα στο φούρνο μικροκυμάτων: Μόλις βγάλεις τα λεμόνια σου από το ψυγείο, βάλε τα για 20 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων να ζεσταθούν. Αν τα διατηρείς στην κατάψυξη, αύξησε το χρόνο στα 30 δευτερόλεπτα.

4. Πίεσέ τα με πλάστη: Τοποθέτησε κάθε λεμόνι σε μια επιφάνεια κοπής ή στον πάγκο της κουζίνας και «ζύμωσέ» το με έναν πλάστη, για να το κάνεις πιο μαλακό και εύκολο στο ζούληγμα.

5. «Μαχαίρωσε» κάθε λεμόνι ανελέητα: Αν προτού το στύψεις το τρυπήσεις σε διάφορα σημεία της επιφάνειάς του, θα βοηθήσεις το χυμό να βρει πολλές εξόδους διαφυγής, έτσι ώστε να μη μείνει ούτε σταγόνα στο εσωτερικό του φρούτου.

6. Ξεφλούδισε κάθε λεμόνι: Αν δεν σου αρκεί το «βασανιστήριο» του μαχαιρώματος, αφαίρεσε τη φλούδα, έτσι ώστε να μη συγκρατεί τίποτα το ζουμί που κρύβει στο εσωτερικό του.

7. Κόψε κατά μήκος το λεμόνι σου στη μέση και όχι κατά πλάτος: Με αυτό τον τρόπο, πολύ απλά, θα εκθέσεις μεγαλύτερη επιφάνεια στο λεμονοστύφτη.

8. Στύψε το με ένα πιρούνι: Αν δεν έχεις λεμονοστύφτη, ένα πιρούνι μπορεί να τον αντικαταστήσει επάξια. Απλά κόψε το λεμόνι σου στα δύο, ως συνήθως ή ασυνήθιστα (αν ακολουθήσεις το tip Νο 7), και τρύπησε τη σάρκα του με το πιρούνι, το οποίο θα στριφογυρίσεις στο εσωτερικό του μέχρι να μη μείνει ούτε σταγόνα, πάνω από ένα σουρωτήρι που θα συγκρατήσει τα κουκούτσια και τον πολτό της σάρκας.

9. Στύψε το με ένα μίξερ χειρός: Τοποθέτησε την περιστρεφόμενη κεφαλή του μίξερ στη σάρκα του φρούτου και βάλε το σε λειτουργία, πάνω από ένα σουρωτήρι, όπως και με το πιρούνι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις