Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

24

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παιδικός σταθμός Αλεξανδρούπολη: Απολογούνται σήμερα οι δύο βρεφονηπιοκόμοι
ΕΛΛΑΔΑ

Παιδικός σταθμός Αλεξανδρούπολη: Απολογούνται σήμερα οι δύο βρεφονηπιοκόμοι

Παιδικός σταθμός Αλεξανδρούπολη: Η παιδαγωγός φέρεται να παραδέχτηκε ότι έβαζε τα παιδιά στον συγκεκριμένο χώρο κάνοντας λόγο για «δωμάτιο αποσυμπίεσης».

Απολογούνται σήμερα οι δύο βρεφονηπιοκόμοι που κατηγορούνται ότι κλείδωναν παιδιά σε αποθήκη στον 2ο Παιδικό Σταθμό Αλεξανδρούπολης. Οι γονείς επικαλούμενοι μαρτυρίες των παιδιών τους καταγγέλλουν ότι η δασκάλα τα κλείδωνε σε μικρή αποθήκη χωρίς φως για να πειθαρχήσουν και τους έδενε τα χεράκια. Ο δήμαρχος έδωσε εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ και οι δυο υπάλληλοι απομακρύνθηκαν από το σχολείο. Το παιχνίδι ενός 3χρονου κοριτσιού που κλείδωνε την κούκλα του σε αποθήκη αλλά και οι περίεργες και ανησυχητικές συμπεριφορές αρκετών παιδιών μέσα στην ίδια τάξη, ήταν η αρχή για να ξεκινήσει έρευνα. Η παιδαγωγός φέρεται να παραδέχτηκε ότι έβαζε τα παιδιά στον συγκεκριμένο χώρο κάνοντας λόγο για «δωμάτιο αποσυμπίεσης».

Αλεξανδρούπολη: Συγκλονίζουν οι γονείς των παιδιών που έμπαιναν τιμωρία

Η μητέρα ενός κοριτσιού, μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε πώς διαπίστωσε ότι το παιδί της έμπαινε τιμωρία. «Μου έδειξε ότι τους βάζει στα καρεκλάκια, τους δένει τα χεράκι, είχε μια σφυρίχτρα στο λαιμό της, την έβγαλε από τον λαιμό της και μου έδεσε τα χεράκια. Από εκεί, πήρε τον μπαμπά από το χέρι, τον πέταξε στο μπάνιο, έσβησε το φως και τους έκανε με το δάχτυλο “εκεί θα κάτσεις”. Λέω “ποιος κάνει αυτό το πράγμα;” και μου δείχνει, η κυρία στον παιδικό τα κάνε όλα αυτά όταν δεν ακούνε και πρέπει να ηρεμήσουν», περιέγραψε η μητέρα.

Άλλη μητέρα κατήγγειλε: «Το δικό μου το παιδί εδώ και ένα τρίμηνο, ενώ είναι ένα παιδί που δεν φοβάται ξυπνούσε στον ύπνο του, έλεγε δεν θέλω να πάω σχολείο, μην με πας σχολείο, άνοιξε το φως, με αγκάλιαζε, τα απογεύματα όταν άρχισε να σκοτεινιάζει κι έλεγε θέλω να βγει ο ήλιος. Η δασκάλα είπε ότι, εντάξει αυτό γίνεται για να ηρεμήσουν τα παιδιά και δεν τα κρατάει πολύ ώρα μέσα, δύο με τρία λεπτά». Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι οι δύο βρεφονηπιοκόμοι απομακρύνθηκαν όχι μονάχα από τον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό αλλά γενικότερα από τους εργασιακούς χώρους των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Αλεξανδρούπολης μέχρι να ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις