Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ούρσουλα για Μητσοτάκη: Η Ελλάδα κοίταζε το χάος, αλλά υπό την ηγεσία σας έχει γίνει πρωτοπόρος της οικονομίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ούρσουλα για Μητσοτάκη: Η Ελλάδα κοίταζε το χάος, αλλά υπό την ηγεσία σας έχει γίνει πρωτοπόρος της οικονομίας

Φον ντερ Λάιεν σε Μητσοτάκη: Η Ελλάδα κοίταζε το χάος, αλλά υπό την ηγεσία σας έχει γίνει πρωτοπόρος της οικονομίας

Ως ένα «ισχυρό πυλώνα της ΕΕ και της ασφάλειας» χαρακτήρισε την Ελλάδα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά την ομιλία της στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ. «Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους. Είναι ο πρώτος σταθμός μου για την προεκλογική εκστρατεία μου και δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερο μέρος. Όπως λέω στον φίλο μου Κυριάκο, είμαι εντυπωσιασμένη από το έργο του και θέλω να ξέρετε πως πρέπει να είστε περήφανοι», είπε η Φον ντερ Λάιεν κατά την έναρξη της ομιλίας της.

«Εξακολουθώ να εντυπωσιάζομαι από την ομορφιά αυτής της χώρας και της εξαιρετικά καλά διατηρημένης αρχαιότητας. Θυμάμαι τις κολώνες που εξακολουθούν να στηρίζουν αυτή τη χώρα ακόμη και σήμερα. Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα της διεθνούς δημοκρατίας, του ΝΑΤΟ, της ασφάλειας, της Δημοκρατίας. Είναι ισχυρός πυλώνας της ΕΕ, κυρίως χάρη στον λαό της Ελλάδας, χάρη στη ΝΔ και εσένα Κυριάκο, η Ελλάδα έχει ένα αφήγημα μιας εντυπωσιακής ανάπτυξης και θέλω να σας τιμήσω γι’ αυτό», είπε επίσης.

«Η Ελλάδα κοίταξε το χάος, αλλά υπό την ηγεσία σας έγινε πρωτοπόρος της οικονομίας. Έχει ξεπεράσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και είναι παράδειγμα στον κόσμο. Είναι το “σπίτι” κάποιων από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δώσατε περηφάνια στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Το κλειδί γι’ αυτή τη μεταμόρφωση ήταν η ηγεσία, το θάρρος και η εμπιστοσύνη. Σε αυτό τον αβέβαιο κόσμο, η Ελλάδα είναι ένα νησί σταθερότητας. Ξέρουμε τι μπορούμε να πετύχουμε όταν η Ευρώπη είναι ενωμένοι. Το δείξαμε στην πανδημία. Από κοινού φέραμε τις οικονομίες να ανακάμψουν από το χείλος του γκρεμού και θέλω να ευχαριστήσω τον Κ. Μητσοτάκη για την συνεισφορά του.

Πάνω από 10 χώρες στήριξαν την Ελλάδα μετά τις φοβερές πυρκαγιές στον Έβρο. Αυτό είναι η καλύτερη έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Επιτέλους, από κοινού συμφωνήσαμε για το σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου και θα ήθελα να τιμήσω τον Μαργαρίτη Σχοινά για την δουλειά του σε αυτό. Καταφέραμε να εκπληρώσουμε τις διεθνείς υποχρεώσεις μας. Εξακολουθούμε να το κάνουμε. Εμείς θα αποφασίζουμε ποιος θα φτάνει στην Ευρώπη και με ποιες προϋποθέσεις. Οχι οι διακινητές! Εν όψει ευρωεκλογών, η ενωμένη Ευρώπη αμφισβητείται με πρωτοφανή τρόπο εντός κι εκτός. Γίνεται προσπάθεια να μας εξαφανίσουν από τον χάρτη. Γίνονται κυβερνοεπιθέσεις. Οι φίλοι του Πούτιν επιδιώκουν να ξαναγράψουν την ιστορία μας. Με ακροδεξιά σε ορισμένες χώρες καταπατούν τις αξίες μας και θέλουν να καταλάβουν την Ευρώπη, αλλά δεν θα επιτρέψουμε ποτέ αυτό να συμβεί. Σε αυτές τις εκλογές υποστηρίζουμε την δημοκρατία, την ευημερία, την ασφάλεια. Είμαστε περήφανοι Ευρωπαίοι.

Επιλέγω τον όρο ασφάλεια με μεγάλη προσοχή. Η συλλογική άμυνα είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. Ο Κυριάκος είναι ο μόνος ηγέτης που έχει δεχτεί άμεση επίθεση κατά την επίσκεψη που έκανε στον Ζελένσκι. Αυτό δείχνει πόσο αδίστακτος είναι ο Βλάντιμιρ Πούτιν. Πρέπει να ξοδέψουμε περισσότερα, καλύτερα και Ευρωπαϊκά. Η Ελλάδα έχει δείξει τον δρόμο δίνοντας 2% του ΑΕΠ στην άμυνα, παράσχοντας μεγάλη βοήθεια.

Η αμυντική συνεργασία θα πρέπει να είναι η σφραγίδα του μέλλοντος στην Ευρώπη και αυτό θα υποστηρίξουμε σε αυτή την εκστρατεία. Να ενισχύσουμε την οικονομία, με καθαρή βιομηχανία, δικαιοσύνη, να στηρίξουμε τις μικρές επιχειρήσεις. Να φροντίσουμε το μέλλον της καθαρής τεχνολογίας να καθορίσει την Ευρώπη. Στη διάρκεια της ιστορίας μας η Ευρώπη δεν είχε πραγματική ασφάλεια και ευημερία χωρίς δημοκρατία. Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά για να διαπιστώσουμε ότι ο αγώνας για δημοκρατία δεν σταματά ποτέ. Ας σηκώσουμε τα μανίκια εν όψει ευρωεκλογών. Να αγωνιστούμε για την ασφάλεια και κυρίως για την Ευρώπη».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις