Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Χ Files Τζίλιαν Άντερσον: H ηθοποιός αποκάλυψε γιατί επέστρεψε στα γυρίσματα 10 μέρες μετά την πρώτη της γέννα
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χ Files Τζίλιαν Άντερσον: H ηθοποιός αποκάλυψε γιατί επέστρεψε στα γυρίσματα 10 μέρες μετά την πρώτη της γέννα

H Τζίλιαν Άντερσον αποκάλυψε γιατί επέστρεψε στα γυρίσματα του «Χ-Files» 10 μέρες μετά την πρώτη της γέννα

Σε μια προσωπική εξομολόγηση προχώρησε σε μια νέα συνέντευξή της η πρωταγωνίστρια της πολυσυζητημένης νέας ταινίας του Netflix «Scoop», Τζίλιαν Άντερσον. Η 55χρονη ηθοποιός, που έγινε γνωστή μέσα από τη μεταφυσική σειρά μυστηρίου των 90s «The X-Files», εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή «Today» και μίλησε για την απόφασή της να επιστρέψει στη δουλειά λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό. Συγκεκριμένα, μίλησε για την επιστροφή της στα γυρίσματα του «The X-Files» μόλις 10 ημέρες αφότου καλωσόρισε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, την κόρη της Πάιπερ, το 1994. Η Άντερσον μοιράζεται την 29χρονη Πάιπερ με τον σχεδιαστή παραγωγής Κλιντ Κλοτζ και είναι επίσης μητέρα δύο γιων, του 15χρονου Όσκαρ και του 17χρονου Φέλιξ με τον πρώην σύζυγό της, Μαρκ Γκρίφιθς.

«Αν δεν ένιωθα τόσο ένοχη που έμεινα έγκυος την πρώτη σεζόν, μπορεί να είχα φροντίσει καλύτερα τον εαυτό μου και να σκεφτόμουν περισσότερο τι χρειαζόμουν για το συμφέρον μου εκείνη τη στιγμή», είπε η ηθοποιός στην παρουσιάστρια. «Αλλά νομίζω ότι ήμουν τόσο απορροφημένη από τις σκέψεις “παραλίγο να με απολύσουν, θα τα κάνω θάλασσα, θα κάνω ό,τι μου πουν”. Οπότε ναι, 10 ημέρες μετά από μια καισαρική τομή. Αλλά ακόμα μιλάμε γι’ αυτό, σωστά; Είναι ενδιαφέρον. Ό,τι κι αν ήταν, πριν από 30 χρόνια», πρόσθεσε η ηθοποιός.

Πάθος της η ενδυνάμωση της γυναικών

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η Άντερσον μίλησε περισσότερο για το πάθος της να υποστηρίξει την ενδυνάμωση των γυναικών, συμπεριλαμβανομένου του νέου βιβλίου της «Want», στο οποίο δημοσιεύει ανώνυμες επιστολές από γυναίκες σε όλο τον κόσμο. «Μου αρέσει το πλαίσιο που του βάζεις. Δεν είναι απλώς εμπνευσμένα αποσπάσματα που λέμε στον εαυτό μας στον καθρέφτη. Λέτε ότι οι γυναίκες πρέπει να σκέφτονται τι θέλουν», σημείωσε η παρουσιάστρια του ΝΒC στην Άντερσον. Η Άντερσον πρόσθεσε σχετικά με το βιβλίο της: «Και στο τέλος της ημέρας, ίσως αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο είναι ο βαθμός στον οποίο οι γυναίκες αγωνίζονται να ζητήσουν αυτό που θέλουν, τόσο στη δουλειά, στη σχέση, όσο και στην κρεβατοκάμαρα. Και έτσι, αξίζει να συνεχίσουμε να μιλάμε».

Οι εμβληματικοί ρόλοι της Τζίλιαν Άντερσον

Εκτός από τον εμβληματικό ρόλο της «Σκάλι» του X-Files, η Τζίλιαν Άντερσον είχε υποδυθεί την Μάργκαρετ Θάτσερ στο «The Crown», ενώ πρωταγωνίστησε στο «Sex Education» ως γκουρού του σεξ. Στο «Scoop» του Netflix υποδύεται την δημοσιογράφο Έμιλι Μέιτλις που πήρε την περιβόητη συνέντευξη του πρίγκιπα Άντριου για την εκπομπή Newsnight του BBC.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις