Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

24

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Δημοσκόπηση Open MRB: Στο 31,3% η ΝΔ, διαφορά 15,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση Open MRB: Στο 31,3% η ΝΔ, διαφορά 15,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Open MRB: Ο Μητσοτάκης μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα θέματα οικονομίας, εξωτερικών, καθημερινότητας, δικαιοσύνης

Διαφορά 15,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η ΝΔ που φτάνει στο 31,3% στην πρόθεση με αναγωγή, σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης της MRB, για λογαρισμό του Open. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 15,9% και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 13,4%. Το β’ μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων του Open πραγματοποιήθηκε από 1 έως και 3 Απριλίου 2024 από την MRB και μεταδόθηκε την Παρασκευή 05/04/2024. Στην αναγωγή στο σύνολο, ενόψει ευρωεκλογών, η ΝΔ κινείται στο 31,3%, διασφαλίζοντας διαφορά 15,5 μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει ποσοστό 15,9%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ξανά το ΠΑΣΟΚ με 13,4%. Τέταρτη είναι η Ελληνική Λύση με 9,9% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,1%. Αίσθηση προκαλεί η άνοδος της Πλεύσης, που φτάνει το 4,3%, και η Νέα Αριστερά που κινείται στο 3,8%. Ακολουθεί η Νίκη με 3,6%.

Δημοσκόπηση MRB: Συσπειρώσεις-μετακινήσεις

Σύμφωνα με την έρευνα, η ΝΔ παρουσιάζει ελαφρά κάμψη στη συσπείρωση από τον περασμένο Ιανουάριο ως σήμερα, καθώς από το 74,8% είναι σήμερα στο 71,2%. Αντιθέτως, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν μεγάλη ανάκαμψη στη συσπείρωση. Οι διαρροές της ΝΔ είναι κυρίως προς την αδιευκρίνιστη ψήφο (ποσοστό 12,5%), 6,6% προς το ΠΑΣΟΚ, 3,4% προς τον ΣΥΡΙΖΑ, 2% προς την Ελληνική Λύση, 1,5% στους Σπαρτιάτες, 1,3% στους Δημοκράτες του Α. Λοβέρδου και 1% στη Φωνή Λογικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ με συσπείρωση 62,1% εμφανίζει τς περισσότερες διαρροές (11,3%) προς τη Νέα Αριστερά και 11% προς την αδιευκρίνιση ψήφο. Ένα 6% πάει προς Πλεύση, 4,1% στο ΠΑΣΟΚ, 2,3% στο ΚΚΕ, 1,1% στη Νέα Δημοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ με συσπείρωση 76,6% χάνει 11,1% προς την αδιευκρίνιστη ψήφο, 2,8% προς τη ΝΔ, 2,7% στη Νέα Αριστερά, 2,1% στη Λύση, 1,7% στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών πέρασε μπροστά ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ακολουθεί με μικρή διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην τρίτη θέση είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Δημοσκόπηση MRB: Ο Μητσοτάκης μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα θέματα οικονομίας, εξωτερικών, καθημερινότητας, δικαιοσύνης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μακράν μπροστά ικανότερος από Κασσελάκη-Ανδρουλάκη να αντιμετωπίσει τα θέματα της οικονομίας, της καθημερινότητας, της εξωτερικής πολιτικής αλλά και της απονομής δικαιοσύνης. Η ακρίβεια και η υγεία είναι τα σημαντικότερα προβλήματα των πολιτών και ακολουθεί η απονομή δικαιοσύνης και το κράτος δικαίου. Το 77,4% των πολιτών που ανήκουν στην αδιευκρίνιστη ψήφο αξιολογούν αρνητικά τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα των Τεμπών, το 48,3% διάκειται αρνητικά στη στάση της αντιπολίτευσης, το 71,5% λέει το ίδιο για ΜΜΕ και το 67,2% για τη στάση της Δικαιοσύνης. Σχεδόν οι μισοί που ανήκουν στη χορεία της αδιευκρίνιστης ψήφου αξιολογούν αρνητικά το αίτημα Κασσελάκη για εκλογές με αύξηση των διεθνών παρατηρητών.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις