Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρουμάνοι πορτοφολάδες: Πώς μοίραζαν τις γραμμές Μετρό και ΗΣΑΠ με τους Αλβανούς
ΕΛΛΑΔΑ

Ρουμάνοι πορτοφολάδες: Πώς μοίραζαν τις γραμμές Μετρό και ΗΣΑΠ με τους Αλβανούς

Ρουμάνοι πορτοφολάδες: Μέλος της οργάνωσης περιγράφει σε συγγενικό του πρόσωπο ότι συνεχίζει ανενόχλητος την εγκληματική του δράση παρά τις συλλήψεις από την αστυνομία

Σοκ προκαλούν οι αποκαλυπτικοί διάλογοι των μελών της μεγάλης συμμορίας των πορτοφολάδων που σάρωναν τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας. Σε έναν από αυτούς, μέλος της οργάνωσης περιγράφει σε συγγενικό του πρόσωπο ότι συνεχίζει ανενόχλητος την εγκληματική του δράση παρά τις συλλήψεις από την αστυνομία.

“R….A”: Για πες μου και εμένα πώς είναι εκεί η κατάσταση. Εκεί στους Έλληνες όπου βρίσκεσαι εσύ. Εάν σε πιάνουν στην πρώτη πράξη τι σου κάνουν;

“M….L”: Στην πρώτη σε αφήνουν ελεύθερο. Στη δεύτερη, στην τρίτη, οποτεδήποτε σε αφήνουν ελεύθερο.

Οι κακοποιοί από τη Ρουμανία είχαν καταστήσει μεταξύ τους τη χώρα μας ως πόλο έλξης κλεφτών, εκμεταλλευόμενοι την ατιμωρησία και τους περιοριστικούς όρους που τους επιβάλλονται. Πρόκειται για τα μέλη της μιας εκ των έξι εγκληματικών υποομάδων που εξαρθρώθηκαν μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών την περασμένη Δευτέρα. Δρώντας συνεπικουρικά, διέπρατταν κλοπές από τουρίστες και πολίτες σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε τουριστικές περιοχές, ενώ παράλληλα άνοιγαν οχήματα, διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες και κυκλοφορούσαν παραχαραγμένα χαρτονομίσματα στο κέντρο της Αθήνας.

“Δεν πάω πια στην μπλε”

“Όχι, δεν πάω πια στην μπλε! Τέλος, τελείωσα με αυτή την μπλε, όχι! Γιατί θα έχω και μπλεξίματα με τους Αλβανούς στο τέλος και ούτε κάνω λεφτά!”, αναφέρει σε συνομιλία του ένα από τα μέλη της μιας εγκληματικής υποομάδας. Οι κακοποιοί από τη Ρουμανία και εκείνοι με καταγωγή από την Αλβανία είχαν… μοιράσει τις γραμμές του μετρό και του ΗΣΑΠ, έτσι ώστε να μην μπαίνει ο ένας στα χωράφια του άλλου. Είχαν συνάψει μία άτυπη συμφωνία όπου αν προχωρούσαν σε κλοπή σε τοποθεσία που είχε δράση άλλη εγκληματική ομάδα, κρατούσαν τα κινητά και τα μετρητά αλλά άφηναν τις τραπεζικές κάρτες.

Μάλιστα οι πορτοφολάδες είχαν βρει τρόπο να αδειάζουν άμεσα τις κάρτες ακόμα και όταν δεν είχαν PIN, χρησιμοποιώντας POS, τα οποία είχαν στους χώρους που διέμεναν. Για να μην αφήνουν ίχνη έμεναν συνήθως σε airbnb και άλλαζαν συχνά κατοικίες. Συνολικά ταυτοποιήθηκαν 237 μέλη των 6 συμμοριών, εκ των οποίων οι 50 συνελήφθησαν, 6 είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης, ενώ ένας έχει εκδοθεί σε Αρχές του εξωτερικού. Το παράνομο οικονομικό όφελος όλων των υποομάδων, ανέρχεται στα 1.400.000 ευρώ!

Μέλος της μίας συμμορίας που είχε ειδίκευση στις διαρρήξεις σπιτιών στην Αττική, διαπιστώθηκε ότι ήταν και ο ταυτοποιημένος δράστης των πυροβολισμών κατά των τριών Κρητικών σε κλαμπ στο Γκάζι τον Δεκέμβριο του 2023. Δύο ακόμα ταυτοποιημένοι κακοποιοί, είχαν εμπλοκή στην ανθρωποκτονία που είχε σημειωθεί στις 8 Μαρτίου, έξω από καφετέρια στον Άγιο Παντελεήμονα. Η αιματηρή συμπλοκή, είχε σημειωθεί λόγω διαφορών που αφορούσαν τη διακίνηση ναρκωτικών.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις