Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Τροποποιήθηκε το «ΦΟΡΤΙΖΩ ΠΑΝΤΟΥ»
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τροποποιήθηκε το «ΦΟΡΤΙΖΩ ΠΑΝΤΟΥ»

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ «Τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΑΤΗ/49144/ 468/2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών «Προκήρυξη της Δράσης με τίτλο «ΦΟΡΤΙΖΩ ΠΑΝΤΟΥ», που θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο του Πυλώνα Ανάκαμψης 1 «Πράσινη Μετάβαση» Άξονα Προτεραιότητας 1.3 «Μετάβαση σε ένα πράσινο και βιώσιμο σύστημα μεταφορών» του ΕΣΑΑ Ελλάδα 2.0.» (Β’ 2966).

Μεταξύ άλλων στο Άρθρο 13 αναφέρεται:

Η παρ. 1 του άρθρου 13 τροποποιείται ως εξής:

«1. Οι αιτήσεις προδέσμευσης της ενίσχυσης για σταθμούς φόρτισης Η/Ο της Κατηγορίας Α από τους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού, καθώς και οι αιτήσεις υπαγωγής στη δράση από τους υποψηφίους δικαιούχους, υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά και υποχρεωτικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος της επίσημης διαδικτυακής πύλης της δράσης (https://fortizopantou.gov.gr), περιλαμβάνουν δε κατ’ ελάχιστο τα στοιχεία της περ. γ της παρ. 2 του αρ. 5 της παρούσας.»

Η παρ. 6 του άρθρου 13 τροποποιείται ως προς την αρίθμηση του παραρτήματος και διαμορφώνεται ως εξής:

«6. Κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης δεν απαιτείται προσκόμιση φυσικού φακέλου με δικαιολογητικά. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, όπως περιγράφεται στο παρόν. Για να θεωρηθεί ολοκληρωμένη η αίτηση θα πρέπει να έχουν συμπληρωθεί όλα τα σχετικά πεδία στο πληροφοριακό σύστημα και να υποβληθούν ηλεκτρονικά όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως αυτά καθορίζονται στo Παράρτημα IΙ της παρούσας.»

Η ενότητα 13.1 του άρθρου 13 αντικαθίσταται ως εξής:

«13.1. Α. Υποβολή Αιτήσεων προδέσμευσης ενίσχυσης για σταθμούς φόρτισης Η/Ο της κατηγορίας Α από τους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού

Για την υποβολή αίτησης προδέσμευσης της ενίσχυσης ο ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού (αναθέτουσα/παραχωρούσα αρχή) εισέρχεται με κωδικούς taxisnet στο πληροφοριακό σύστημα της επίσημης διαδικτυακής πύλης του προγράμματος (https://fortizopantou.gov.gr) υποβάλλοντας τα δικαιολογητικά του παραρτήματος Ι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις