Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Επέτειος του Trinity: Εκατό χρόνια από τη δημιουργία του εμβληματικού δαχτυλιδιού του οίκου Cartier
PLUS

Επέτειος του Trinity: Εκατό χρόνια από τη δημιουργία του εμβληματικού δαχτυλιδιού του οίκου Cartier

Επέτειος του Trinity: Το εμβληματικό δαχτυλίδι του οίκου Cartier γιορτάζει έναν αιώνα από τη δημιουργία του

To εμβληματικό δαχτυλίδι Trinity του οίκου Cartier γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια και η εταιρεία έχει αποφάσισε να κυκλοφορήσει μία επετειακή συλλογή με πάνω από πενήντα διαφορετικούς σχηματισμούς του δαχτυλιδιού. Το δαχτυλίδι που έφερε την επανάσταση στο χώρο της κατασκευής κοσμημάτων τη δεκαετία του ’20, εξακολουθεί να παραμένει περιζήτητο έως και σήμερα, χάρη στο μοντέρνο και παράλληλα κλασσικό του σχεδιασμό. Από τη δημιουργία του, πριν από έναν αιώνα, το δαχτυλίδι Trinity είναι unisex. Έχει αναφερθεί ως το αγαπημένο του Γάλλου ποιητή Jean Cocteau, ο οποίος έχει απεικονιστεί πολλές φορές να φορά δύο μαζί στο μικρό του δάχτυλο. Μάλιστα, είχε χαρίσει ακόμη ένα ίδιο στον εραστή του, τον ηθοποιό Jean Marais, με την εξής αφιέρωση: «Ο πρώτος κρίκος είναι για σένα, ο δεύτερος είναι για μένα και ο τρίτος είναι η αγάπη μας».

To δαχτυλίδι έχουν αγαπήσει πολλές ακόμη προσωπικότητες όπως η διακοσμήτρια Elsie de Wolfe, η ηθοποιός-σταρ των 30’s Kendall Lee και αργότερα οι Gary Cooper, Grace Kelly, Alain Delon, Romy Schneider και πριγκίπισσα Diana. Έχει απεικονιστεί σε χιλιάδες εμφανίσεις, ενώ φέτος η Cartier έχει επιλέξει μία λίστα από εκλεκτά ονόματα, όπως η Jisoo από τις K-pop, ο  Labrinth και ο Paul Mescal, για να πρωταγωνιστήσουν στην επετειακή καμπάνια του Απριλίου. Η Marie-Laure Cérède, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Cartier, ξεκίνησε να εργάζεται στο project της επετειακής συλλογής πριν από δύο χρόνια, με την ιδέα να τιμήσει την εκατονταετηρίδα της αρχικής σειράς. Κατασκεύασε περισσότερα από πενήντα πρωτότυπα, εκφράζοντας εξ᾽ αρχής τη σκέψη πως αν το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό, η συλλογή δεν θα κυκλοφορούσε.

Η γέννηση του δαχτυλιδιού

Το δαχτυλίδι σχεδιάστηκε από τον Louis Cartier, τον εγγονό του οίκου Cartier, το 1924 και συμβόλιζε τον αριθμό Τρία. Ο αριθμός αυτός αναφερόταν στον ίδιο και τα δύο του αδέρφια, τον Pierre και τον Jacques οι οποίοι μαζί είχαν κληρονομήσει την αυτοκρατορία του παππού τους, την οποία ίδρυσε το 1847. Παράλληλα, οι τρεις κρίκοι συμβόλιζαν και στα τρία καταστήματα που είχε ο οίκος την εποχή εκείνη, στο Παρίσι, στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη. Ο περίτεχνος σχεδιασμός των τριών δαχτυλιδιών σε σχήμα βέρας, ενωμένα το ένα μέσα στο άλλο, έφερε την επανάσταση στο χώρο των κοσμημάτων και αποτέλεσε ένα σημείο τομής για τους σχεδιαστές, οι οποίοι ξεκίνησαν να σχεδιάζουν κοσμήματα για όλο το αγοραστικό κοινό και όχι μόνο για την ελίτ.

Το τρίπτυχο των δαχτυλιδιών μπλεγμένων μεταξύ τους έχει λάβει πολλές σημασίες. Η αρχική ερμηνεία που δόθηκε από τον οίκο ήταν ο συμβολισμός της αγάπης, της φιλίας και της πίστης, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί για να δηλώσει την οικογένεια, τον έρωτα και πολλά ακόμη. Οι τρεις κύκλοι, με διαφορετικά πολύτιμα μέταλλα -χρυσός, ροζ χρυσός και λευκόχρυσος- συνδέονται και σχηματίζουν αρμονικά μια ενότητα. Τα νέα κομμάτια συνεχίζουν να είναι μοντέρνα, να κουβαλούν την κληρονομιά του, και εξακολουθούν να στηρίζουν την ιδέα ότι δεν προορίζονται για κάποιο φύλο. Η ιδέα πίσω από το σχεδιασμό τους δεν είναι να αντικαταστήσουν το κλασσικό σχέδιο, αλλά να προσθέσουν κάτι νέο που θα διαρκέσει.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cartier Official (@cartier)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις